Zo stel je een timer in voor je iPhone-muziek

Door: Martin Gijzemijter | 27 mei 2016 07:10

How To

Sommige mensen vinden het heerlijk: nog even wat muziek luisteren in bed tot ze in slaap vallen. Maar hoe voorkom je dat je iPhone de hele nacht muziek blijft spelen? Daar is een eenvoudige methode voor.

De iPhone (en vooruit, ook andere smartphones) is natuurlijk het ideale apparaat om muziek te luisteren in bed. Klein en compact, en tóch toegang tot al je muziek. Lees ook: Switchen tussen muziekstreamingdiensten doe je zo.

Je kunt de timer van je iPhone ook gebruiken om muziek te laten stoppen.

Daarnaast kun je de iPhone ook verbinding laten maken met een audio-installatie zodat de muziek gewoon uit de luidsprekers in je slaapkamer komt. Minder ideaal is het natuurlijk dat de muziek niet vanzelf stopt, althans, dat wordt vaak gedacht. Met behulp van de timer op je iPhone kun je namelijk heel eenvoudig aangeven wanneer de muziek moet stoppen met afspelen.

Timer instellen

Om dit te doen open je de app Klok en druk je rechtsonder op het tabblad Timer. Vervolgens geef je aan hoe lang je de timer wilt laten lopen (waarbij het goed is om te weten dat je de timer ook kunt pauzeren als je bijvoorbeeld even naar het toilet moet, waardoor je uit je slaapmodus gehaald wordt). Wanneer je de tijd hebt ingesteld, druk je op Als timer eindigt. Dit gedeelte ken je waarschijnlijk als het gedeelte waar je bepaalt welk geluid er moet worden afgespeeld bij het aflopen van de timer. Dat klopt, maar er is dus nog een extra functie, helemaal onderin.

Wanneer je naar onderen scrolt zie je de optie Stop afspelen. Wanneer je deze optie selecteert, zal er geen geluid worden afgespeeld wanneer de timer afloopt, maar zal het geluid juist worden gestopt. En het goede nieuws is: dit werkt niet alleen voor de muziek die fysiek op je iPhone staat, maar ook voor muziek via bijvoorbeeld Spotify, en zelfs video via Netflix!

0 Reactie(s) op: Zo stel je een timer in voor je iPhone-muziek

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.