Zo neem je een WhatsApp-telefoongesprek op

Door: Stefanie Katzenbauer | 12 mei 2021 12:22

Whatsapp telefoongesprek opnemen
How To

Veel mensen bellen tegenwoordig niet meer via hun provider maar via WhatsApp. Het is tenslotte een goedkope manier om te bellen. Maar wist je dat je deze gesprekken ook kunt opnemen? Handig voor als je bijvoorbeeld een journalist bent of onderzoek naar iets doet waarover je met iemand spreekt. Zowel op Android als via iPhone is het mogelijk om je WhatsApp telefoongesprekken op te nemen.

Een gesprek opnemen via voicerecorder

Om een WhatsApp-telefoongesprek op te nemen op Android, gebruik je je voicerecorder. Op de meeste telefoons is standaard een voicerecorder geïnstalleerd. Mocht dit bij jou niet het geval zijn, dan kun je er altijd een downloaden in de Google Play-winkel.

Zodra je je contactpersoon dat je wil bereiken aan het bellen bent, zet je het gesprek op luidspreker. Ga vervolgens naar je voicerecorder en druk op opnemen. Het gesprek zal vervolgens via de luidspreker worden opgenomen. Je zult niet de beste audiokwaliteit krijgen op deze manier, dus het is aan te bevelen dit alleen te doen wanneer je in een rustige ruimte zit.

Opnemen met een app

Een andere manier om een gesprek op te nemen is via een app zoals Cube Caller. Als je deze app wil gebruiken, moet je wel een Android-smartphone hebben dat het Voice Over Internet Protocol ondersteunt. Je vindt een lijst met apparaten die dit toestaan in de Cube Caller app.

Om van start te gaan, open je eerst Cube Caller en stel je de instellingen die je nodig hebt in. Vervolgens handel je zoals je dat altijd zou doen als je iemand via WhatsApp gaat bellen. Zodra je gaat bellen, hoort er een widget van Cube Caller in je scherm te verschijnen die je laat weten dat je het gesprek aan het opnemen bent. Je kunt deze app ook gebruiken om gesprekken via bijvoorbeeld Skype of Facebook op te nemen maar deze app werkt ook met alle gewone telefoongesprekken die je voert. 

Whatsapp telefoongesprek opnemen

1 Reactie(s) op: Zo neem je een WhatsApp-telefoongesprek op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 mei 2021 16:09 JohnVano
    En waar is nu de tip om via iPhone op te nemen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.