Zo meld je je af voor iMessage

Door: Joris Peterse | 26 oktober 2016 13:49

How To

Op je iPhone is de berichten-app iMessage hartstikke praktisch en de binnengekomen berichten worden handig met je andere Apple-apparatuur gesynchroniseerd. Maar het zorgt voor een drempel als je over wilt stappen op (bijvoorbeeld) Android. In zulke gevallen kun je iMessage uitschakelen. Hier lees je hoe je dat doet.

Ga je overstappen naar Android of Windows Phone? Zolang iMessage nog actief is op je telefoonnummer komen sms-berichtjes niet aan op je andere telefoon. Alleen op Apple-apparaten waar je de berichten kunt lezen. Je kunt iMessage deactiveren op je (oude) iPhone, maar het is aan te raden je helemaal af te melden voor iMessage. Lees ook: Zo kun je iMessage instellen.

Deactiveren

Op de iPhone waarop je iMessage wilt deactiveren ga je naar de Instellingen, kies je Berichten en zet je vervolgens het schakeltje uit bij iMessage. Het beste kun je ook even in de instellingen FaceTime kiezen om deze op dezelfde manier uit te schakelen.

Via de site van Apple meld je je af voor iMessage.

Afmelden

Omdat iMessage gekoppeld is aan je telefoonnummer moet je bij Apple handmatig je nummer deactiveren. Hier heeft Apple een speciale site voor aangemaakt: https://selfsolve.apple.com/deregister-imessage. Scroll naar beneden, kies je land en voer je telefoonnummer in dat je wilt ontkoppelen van iMessage. Een verificatiecode wordt naar het nummer gestuurd die je op de pagina invult. Nadat je op Submit drukt is je telefoonnummer losgekoppeld van iMessage.

0 Reactie(s) op: Zo meld je je af voor iMessage

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.