Zo kun je sms'jes permanent van je iPhone verwijderen

Door: chwhynny-overbeeke | 23 juli 2016 08:13

How To

Als je een sms'je van je iPhone wist door te swipen is het niet gegarandeerd permanent verdwenen. Hier laten we zien hoe je sms'jes volledig kunt verwijderen.

Het is handig om je Berichten-app ordelijk te houden door berichtjes weg te gooien. En soms wil je een bepaald sms'je liever niet meer tegenkomen. Of misschien is het om wat voor reden dan ook juist de bedoeling dat iemand anders het bericht nooit te zien krijgt. Lees ook: 5 Berichten-trucjes op de iPhone die je moet kennen.

Als je zeker wilt zijn dat je verwijderde berichten ook echt permanent verwijderd zijn, is alleen swipen niet voldoende. Zo kun je een verwijderd bericht vaak terugvinden door in Spotlight naar de tekstuele inhoud van dat bericht te zoeken. En als jij dat kunt, kan iemand anders dat ook.

Sms'jes permanent verwijderen

Maar waarom is het berichtje niet helemaal verdwenen? Soms verwijdert iOS een bestand item door het als verwijderd te markeren en te verbergen. Terwijl het nog wel gewoon op je apparaat staat. Ze zijn pas echt weg zodra je je iPhone synchroniseert met iTunes.

Door regelmatig te synchroniseren met iTunes, kun je ervoor zorgen dat je verwijderde berichten permanent van je apparaat verdwijnen. Berichten die je op je iPhone verwijderd hebt, worden tijdens het synchronisatieproces echt weggegooid.

Bovendien kun je ervoor zorgen dat Spotlight niet meer naar je verwijderde berichten zal zoeken. Hiervoor moet je naar de Instellingen van je iPhone gaan en op Algemeen drukken. Ga naar Zoek met Spotlight. Scrol naar Berichten en zet de schakelaar op grijs. Voortaan zullen SMS'jes niet meer in de zoekresultaten worden opgenomen.

1 Reactie(s) op: Zo kun je sms'jes permanent van je iPhone verwijderen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 25 juli 2016 14:52 Anoniem
    Wat ingewikkeld zeg.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.