Opgeslagen berichten en sms'jes verwijderen in iOS

Door: chwhynny-overbeeke | 18 oktober 2016 13:34

How To

Je Berichten-app in iOS komt al gauw vol te staan met allerlei berichtjes en sms'jes van vrienden, familie, je telefoonaanbieder en je favoriete pizzabezorgdienst. Je kunt al die opgeslagen sms'jes verwijderen, handmatig of automatisch. Hier lees je hoe je dat doet.

Zelfs wanneer je niet veel met anderen communiceert, komt je Berichten-app al snel vol te staan met automatische berichten van je telefoonaanbieder en andere diensten waar je gebruik van maakt. En als je dan ook nog eens actief bezig bent met sms'en en dergelijke, ben je al helemaal snel het overzicht kwijt. Gelukkig biedt iOS een aantal manieren om je opgeslagen berichten te verwijderen. Lees ook: Hoe kun je de prullenmand in OS X veilig leegmaken?

Losse sms'jes verwijderen

Soms kom je een berichtje tegen dat je liever niet meer wilt bewaren, bijvoorbeeld omdat het gevoelige informatie bevat, of omdat het van je ex afkomstig is.

Om een enkel bericht weg te gooien moet je de Berichten-app openen en naar de conversatie navigeren die het bericht bevat. Houd het bericht dat je wilt verwijderen ingedrukt en druk op Meer... in het menu dat verschijnt.

Druk op het cirkeltje dat naast het bericht verschijnt om het te selecteren - je kunt op deze manier ook meerdere berichten tegelijk selecteren. Als er een blauw vinkje naast een bericht verschijnt, is het geselecteerd. Druk op het prullenmandicoontje links onderaan en bevestig je keuze.

Een gesprek verwijderen

Het is ook mogelijk om in één keer een gehele conversatie weg te gooien. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je steeds van dezelfde afzender spamberichtjes ontvangt.

Hiervoor moet je de Berichten-app openen en de conversatie die je wilt weggooien opzoeken. Open de conversatie niet, maar veeg er met je vinger van rechts naar links overheen, en druk op Verwijder.

Meerdere gesprekken verwijderen

Je kunt ook meer dan één conversatie tegelijk weggooien, een handige optie wanneer je je apparaat rigoureus aan het opschonen bent.

Open de Berichten-app en ga naar het overzicht van je conversaties. Druk op het icoon in de rechterbovenhoek om te bewerken en selecteer alle conversaties die je wilt verwijderen. Als er een blauw vinkje naast een conversatie verschijnt is deze geselecteerd. Druk rechts onderaan op Verwijder en bevestig je keuze.

Oude gesprekken automatisch verwijderen

Standaard worden al je berichten voor altijd bewaard, maar het is ook mogelijk om ze door iOS na een bepaalde periode automatisch weg te laten gooien.

Om dit in te stellen moet je naar de Instellingen-app gaan en op Berichten drukken. Druk vervolgens op Bewaar berichten en selecteer een tijdsduur. Berichten die ouder zijn dan je selectie worden dan automatisch verwijderd, inclusief de bijbehorende bijlagen.

0 Reactie(s) op: Opgeslagen berichten en sms'jes verwijderen in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.