Zo kun je meerdere foto's tegelijk delen in iOS 9

Door: Chwhynny Overbeeke | 07 april 2016 07:18

How To

In dit artikel bespreken we twee verschillende manieren waarop je meerdere foto's tegelijk kunt delen via e-mai, Facebook, Berichten en andere apps in iOS 9.

Momenten delen

De Momenten-weergave in de Foto's-app in iOS 9.

De Foto's-app op je iPhone zet alle foto's van één dag of locatie bij elkaar in een zogenaamd "moment". Dat betekent dat bijvoorbeeld alle foto's van je vakantie in Frankrijk of van het verjaarsfeestje van je zus handig bij elkaar staan. Alle foto's die in zo'n moment staan kun je eenvoudig tegelijk delen. Lees ook: Zo kun je foto's verbergen in iOS 9.

Open de Foto's-app en druk onderaan het scherm op het tabblad Foto's. Scrol naar het moment dat je wilt delen en druk op de deelknop die rechts van het moment staat. Kies vervolgens Deel dit moment en selecteer een manier om de foto's te delen.

Een eigen selectie delen

Het is echter ook mogelijk om zelf een selectie te maken en deze in één keer te delen. Open de Foto's-app en druk rechts bovenaan het scherm op Selecteer. Vervolgens kun je eenvoudig meerdere foto's en video's selecteren en verslepen.

Je kunt nu bovenaan het scherm zien hoeveel items je geselecteerd hebt, en door naar rechts of links te scrollen kun je individuele items selecteren of deselecteren.

Als je je selectie gemaakt hebt, moet je links onderaan op de deelknop drukken. Je kunt kiezen via welk kanaal je de afbeeldingen wilt delen, zoals bijvoorbeeld e-mail, Facebook, Notities, of Berichten.

Wil je via Berichten meer dan vijf foto's delen, dan moet je deze kopiëren en plakken in plaats van delen. Dat kan door op Kopieer te drukken. Ga vervolgens naar de plek waar de foto's geplakt moeten worden en druk op Plak. Vanaf iOS 9 kun je via e-mail wel meer dan vijf foto's delen.

0 Reactie(s) op: Zo kun je meerdere foto's tegelijk delen in iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.