Zo kun je het scherm van je iOS apparaat nog meer dimmen

Door: chwhynny-overbeeke | 26 mei 2017 17:03

How To

Als je in een donkere ruimte zit is het handig om het scherm van je iOS apparaat flink te kunnen dimmen. Door het scherm zoveel mogelijk te dimmen kun je tevens je batterij besparen. Hier laten we zien hoe je het scherm van je iPhone, iPad en iPod touch verder kunt dimmen dan de standaardinstellingen.

Als je je batterij wilt besparen, of als je in een erg donkere ruimte zit, is het een goed idee om je scherm zoveel mogelijk te dimmen. Met deze truc kun je het scherm van je iOS apparaat nog verder dimmen dan met de standaardopties van iOS. Lees ook: Zo zorg je dat het scherm je Apple Watch langer aan blijft.

Extra ver dimmen mogelijk maken

Om het scherm van je iOS apparaat nog verder te dimmen dan de opties die in iOS geboden worden, moet je naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Zoomen gaan. Druk op Zoomgebied en zet een vinkje bij Zoom hele scherm.

Ga vervolgens terug en schakel Toon regelaar en Zoomen in. De regelaar is een cirkel met vier pijltjes. Als je hierop druk, verschijnt er een lijst met opties. Zet de onderste balk helemaal naar links om het zoomen volledig uit te schakelen.

Druk in de lijst op Kies filter en zet een vinkje bij Weinig licht. Sluit de lijst door op een plek op het scherm naast de lijst te drukken.

Schakel Toon regelaar weer uit en druk bovenaan op Toegankelijkheid. Scrol omlaag en kies Activeringsknop. Zet nu een vinkje bij de optie Zoomen.

Extra ver dimmen inschakelen

Nadat je al deze stappen hebt uitgevoerd, kun je het scherm extra ver dimmen door driemaal op de thuisknop te drukken. Als driemaal op de thuisknop drukken al gekoppeld is aan een andere actie, zul je eerst nog de optie Zoomen moeten kiezen om extra te dimmen.

Extra ver dimmen uitschakelen

Als je niet meer wilt dat je scherm extra gedimd wordt wanneer je driemaal op de thuisknop drukt, moet je terugkeren naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Zoomen en het vinkje bij Zoomen weghalen. Dit moet je ook doen bij de instellingen van de activeringsknop.

0 Reactie(s) op: Zo kun je het scherm van je iOS apparaat nog meer dimmen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.