Zo kun je je gezondheidsgegevens exporteren in iOS 10

Door: chwhynny-overbeeke | 16 december 2016 09:37

Gezondheid app
How To

Het is handig om de data uit de Gezondheid-app extern op te slaan. Zo kun je je gezondheidsgegevens exporteren in iOS 10.

De Gezondheid-app bevat allerlei gegevens die je waarschijnlijk graag wilt bewaren om later op terug te vallen, of over te zetten op een nieuw apparaat. Je kunt hiervoor een iCloud of iTunes reservekopie maken. Lees ook: Zo check en beheer je de permissies van de Gezondheid-app.

Vanaf iOS 10 is het echter ook mogelijk om de data op een prettige manier handmatig te exporteren en extern te bewaren. Ga naar de Gezondheid-app en druk op het tabblad Gegevens. Druk bovenaan op het silhouette icoon en druk onderaan het scherm op Exporteer gezondheidsgegevens.

iCloud en Dropbox

Afhankelijk van de hoeveelheid data die er in de app is opgeslagen kan het enige tijd duren voordat het exporteren voltooid is. Vervolgens kun je kiezen op welke manier je de data wilt delen, bijvoorbeeld via Mail, Berichten, of opslaan, bijvoorbeeld op iCloud Drive of Dropbox.

Op een later tijdstip kun je deze extern opgeslagen data weer naar de Gezondheid-app importeren. Dat is handig wanneer je een nieuw apparaat in je bezit hebt.

Back-up

Je kunt natuurlijk ook automatisch de gegevens laten terugzetten via iCloud en iTunes, maar het is altijd een goed idee om een extra reservekopie van belangrijke gegevens te hebben voor het geval er ergens iets misgaat.

In dat geval kun je het dus handmatig doen. Hiervoor heb je wel een app van derden nodig, zoals Health Data Importer. Deze app kost€2,99 maar is erg handig.

0 Reactie(s) op: Zo kun je je gezondheidsgegevens exporteren in iOS 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.