Zo kun je iMessage-spamberichten rapporteren

Door: chwhynny-overbeeke | 08 augustus 2017 16:01

How To

Het is vervelend als je van allerlei afzenders die je niet kent berichten toegestuurd krijgt. Gelukkig kun je deze in de Berichten-app markeren en als spambericht rapporteren. Hier laten we zien hoe dit werkt.

In Nederland komt het momenteel nog niet heel vaak voor, maar in het Verenigd Koninkrijk en Amerika krijgen veel mensen via iMessage spamberichten toegestuurd. Hier geven we alvast een tip om dit op jouw eigen apparaat tegen te gaan.

Onbekende afzenders

Het is vanaf iOS 8.3 al mogelijk om berichten in de Berichten-app op te delen in Contacten en sms en Onbekende afzenders. Berichten van afzenders die niet in je Contacten voorkomen, worden dan onder Onbekende afzenders geplaatst.

Om deze optie in te schakelen, moet je naar Instellingen > Berichten gaan en de schakelaar bij Filter onbekende afzenders op groen zetten.

Spamberichten rapporteren

Vervolgens kun je berichten markeren als spam en deze informatie aan Apple doorgeven. Op deze manier kun je bijdragen aan het tegengaan van spam via iMessage.

Op je iPhone moet je naar de Berichten-app gaan en het tabblad Onbekende afzenders openen. Hier staan alle berichten die verzonden zijn door mensen of diensten die niet in je contactenlijst voorkomen. Open een spambericht (let goed op dat je niet in het bericht op een link drukt) en druk onderaan het bericht op Meld reclame.

Op je Mac moet je de Berichten-app openen en in de menubalk op Berichten klikken. Ga vervolgens naar Voorkeuren > Algemeen en zet de schakelaar bij Meld ontvangst van berichten van onbekende contacten.

Vervolgens hoef je alleen maar de stappen op het scherm van je Mac of iOS-apparaat te volgen om het bericht aan Apple te rapporteren.

Handmatig rapporteren

Je hoeft de ingebouwde rapportagefunctie niet per se te gebruiken. Het is namelijk ook mogelijk om handmatig berichten te rapporteren. Hiervoor moet je een screenshot van het spambericht, samen met het telefoonnummer of e-mailadres van de afzender van het spambericht, naar imessage.spam@apple.com e-mailen.

Apple zal je bijdrage gebruiken om spammers op te sporen, maar je krijgt op je bericht geen antwoord.

0 Reactie(s) op: Zo kun je iMessage-spamberichten rapporteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.