Zo kun je het scherm van je iPhone opnemen

Door: chwhynny-overbeeke | 03 oktober 2017 13:09

How To

Wist je dat het mogelijk is om het scherm van je iPhone of iPad op te nemen? Vooral in iOS 11 is het erg makkelijk. Deze functie is eigenlijk voor ontwikkelaars bedoeld, maar deze kan ook voor gewone gebruikers handig zijn. Hier laten we zien hoe je je scherm kunt opnemen.

Er zijn situaties waarin je misschien het scherm van je iPhone of iPad zou willen opnemen. Bijvoorbeeld om een tutorial te maken of om aan anderen te laten zien hoe je een level in een game gewonnen hebt. Het is mogelijk om QuickTime te gebruiken om je scherm op te nemen. Hier laten we zien hoe dit werkt.

iOS 11 gebruiken

Als je iOS 11 hebt, is het heel eenvoudig om je scherm op te nemen. Je kunt de optie Schermopname toevoegen aan het vernieuwde Bedieningspaneel via Instellingen / Bedieningspaneel / Pas regelaars aan. Als je vervolgens vanuit je bedieningspaneel op het opname-icoontje drukt, wordt alles wat er op het scherm van je iOS-apparaat gebeurt meteen opgenomen. Je kunt je apparaat dus gewoon gebruiken, zodat alles wat je doet opgenomen wordt.

Je kunt stoppen met opnemen door in het Bedieningspaneel opnieuw op Schermopname te drukken. De video wordt dan opgeslagen in de Foto’s-app.

Als je een oudere versie van iOS hebt dan 11, zul je de onderstaande methode moeten volgen.

Wat heb je nodig?

Om het scherm van je iPhone, iPad of iPod touch te kunnen opnemen, heb je een Mac nodig waarop OS X Yosemite of nieuwer geïnstalleerd staat. Vanaf een pc werkt de functie niet. Verder moet je iOS-apparaat draaien op iOS 8 of nieuwer en moet het een Lightning-aansluiting bevatten. Je hebt tevens de Lightning-kabel zelf nodig.

Scherm opnemen

Om het scherm van je iOS-apparaat te gaan opnemen, moet je het apparaat aan je Mac koppelen met behulp van de Lightning-kabel. Open QuickTime op je Mac en klik in de menubalk op Archief. Klik op Nieuwe filmopname.

Klik naast de opnameknop op het omlaag wijzende pijltje en selecteer het gekoppelde iPhone of iPad waarvan je het scherm wilt opnemen. Herhaal dit voor de optie Microfoon, mocht je dat willen.

Je kunt nu alles wat er op het scherm van je iPhone gebeurt volgen op het scherm van je Mac. Als je op de opnameknop klikt, wordt alles wat er op het scherm van je iPhone wordt weergegeven opgenomen. Je kunt je iPhone gewoon gebruiken, zodat je handelingen ook meteen opgenomen worden.

Als je de opname stopzet, kun je de video op je Mac opslaan en bewerken.

0 Reactie(s) op: Zo kun je het scherm van je iPhone opnemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.