Zo kun je dubbele contacten samenvoegen op je iPhone

Door: chwhynny-overbeeke | 09 november 2016 10:44

How To

Het kan gebeuren dat een contact meer dan één keer voorkomt in je lijst met contacten op je iPhone. Hier laten we zien hoe je deze kunt samenvoegen of verwijderen in iOS.

Soms komt een bepaalde persoon meerdere keren voor in je lijst met contacten, bijvoorbeeld onder een andere naam of met andere contactgegevens, of omdat deze persoon vanuit een gekoppelde dienst zoals Gmail of Skype geïmporteerd is. Gelukkig is het mogelijk om items uit je lijst samen te voegen in een kaartbundel, zodat alle informatie over deze persoon netjes bij elkaar komt te staan. Lees ook: Contacten doorzoeken in iOS 9.

Dubbele contacten verwijderen

Ga op je iPhone naar je Contacten en navigeer naar het dubbele item. Druk erop en druk rechts bovenaan in het venster dat verschijnt op Wijzig. Scrol helemaal omlaag en druk op Koppel contact. Je krijgt dan je lijst met contacten te zien waarin je het item kunt selecteren dat je wilt koppelen. Druk wanneer je klaar bent op Gereed.

Als je contacten die onder een verschillende naam in je contactenlijst stonden aan elkaar koppelt, krijg je daarna in de lijst slechts één van deze namen te zien.

Je kunt echter kiezen hoe een gekoppelde contactpersoon op de kaartbundel - en dus in de lijst - wordt weergegeven. Ga naar de kaartbundel en scrol omlaag naar Gekoppelde contacten. Druk op de gewenste naam en kies Gebruik deze naam voor kaartbundel.

0 Reactie(s) op: Zo kun je dubbele contacten samenvoegen op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.