Zo kun je de wetenschappelijke rekenmachine gebruiken in iOS

Door: Chwhynny Overbeeke | 01 september 2016 08:40

How To

Met de Calculator-app in iOS kun je snelle berekeningen uitvoeren. Maar ook voor uitgebreidere is deze app geschikt. Hier laten we zien hoe je de wetenschappelijke rekenmachine kunt activeren en gebruiken.

Als je complexe berekeningen wilt uitvoeren is de gewone rekenmachine op je iPhone of iPod touch waarschijnlijk niet voldoende. Gelukkig kun je heel eenvoudig de wetenschappelijke rekenmachine inschakelen. Lees ook:Zo kun je apps automatisch downloaden op je iPhone.

De wetenschappelijke rekenmachine weergeven

Om te beginnen moet je zorgen dat de rotatievergrendeling van je apparaat is uitgeschakeld. Open vervolgens de Calculator-app en draai je apparaat een kwartslag. Er verschijnt nu een rekenmachine met veel meer functies.

De indeling van de wetenschappelijke rekenmachine in iOS.

Als je weer terug naar de gewone rekenmachine wilt, hoef je je apparaat alleen maar terug naar de portretstand te draaien.

Helaas heeft de iPad geen ingebouwde Calculator-app. Er zijn wel tal van rekenmachine apps beschikbaar in de App Store.

De wetenschappelijke rekenmachine gebruiken

De meeste functies zijn vanzelfsprekend als je ermee bekend bent, maar wat minder voor de hand ligt is de knop 2nd. Hiermee kun je de inverse functies van de trigonometrische functies toepassen, en ln in log2 en ex in 2x veranderen. Als je opnieuw op 2nd drukt, kom je weer bij de originele functies terecht.

Percentages kun je als volgt berekenen (we nemen hier als voorbeeld 7% van 300):

300 x 7 % =

Dit levert 21 als antwoord op.

Kortingen berekenen doe je door 300 - 7 % = in te voeren, en toeslagen door 300 + 7 % = te gebruiken.

Heb je een getal verkeerd ingetypt? Gelukkig hoef je niet het volledige getal te wissen (dat kan echter wel, met de C toets). Als je met je vinger over het getal veegt (van links naar rechts, of andersom) wordt het laatste cijfer van het getal weggehaald.

0 Reacties op: Zo kun je de wetenschappelijke rekenmachine gebruiken in iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord