Zo kun je de autocorrectie op je iPhone verbeteren

Door: chwhynny-overbeeke | 14 november 2016 14:24

How To

Iedereen is weleens verkeerd gecorrigeerd door de autocorrectie-functie in iOS, soms met vervelende gevolgen. Hier laten we zien hoe je autocorrectie kunt verbeteren op je iPhone of iPad.

Misschien gebruik je autocorrectie op je iPhone niet omdat je het vervelend vindt of omdat het niet naar behoren werkt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de functie te verbeteren. Lees ook: De automatische spellingscorrectie uitschakelen in OS X.

Autocorrectie uitzetten

Om autocorrectie in of uit te schakelen moet je naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord gaan en de schakelaar bij Autocorrectie op groen of op grijs zetten.

Om te beginnen is het mogelijk om een correctie te weigeren. Dit kan terwijl het gebeurt of meteen daarna. Tijdens het typen wordt een woord waarvan de autocorrectie vermoedt dat het verkeerd gespeld is gemarkeerd en vervolgens verschijnt er een aanbevolen correctie in het midden van de QuickType-balk.

Als je jouw eigen versie wilt houden, moet je op de optie tussen aanhalingstekens drukken. Als je eigen juiste versie al automatisch gecorrigeerd is hoef je alleen maar op Backspace te drukken en het woord opnieuw te typen. Autocorrectie zal dan het woord niet opnieuw vervangen, tenzij je er echt een potje van maakt.

Woordenboek herstellen

Wanneer je autocorrectie op deze manier corrigeert, worden je wijzigingen door het woordenboek onthouden zodat je voortaan niet opnieuw gecorrigeerd wordt als je hetzelfde woord gebruikt.

Je kunt de functie ook helemaal resetten door naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in te gaan en op Herstel toetsenbordwoordenboek te drukken. Alle suggesties worden dan uit het woordenboek gehaald zodat je helemaal opnieuw kunt beginnen met de autocorrectie-functie.

Trefwoorden

Trefwoorden is een functie die in iOS is ingebakken waarmee je afkortingen kunt aanmaken en gebruiken die vervolgens automatisch gecorrigeerd worden naar de volledige tekst.

Om dergelijke trefwoorden toe te voegen moet je naar Instellingen > Algemeen > Toetsenbord gaan en opTekstvervanging drukken. Druk op het plusje om een nieuw trefwoord toe te voegen. In het veld Zin moet je het woord of de zin die je uiteindelijk te zien wilt krijgen typen (bijvoorbeeld in ieder geval, en in het veld Trefwoord moet je de verkorte versie invullen die je wilt gaan gebruiken tijdens het typen (bijvoorbeeld iig). Druk vervolgens op Bewaar om het trefwoord toe te voegen. Voortaan zal iig automatisch gecorrigeerd worden naar in ieder geval.

0 Reactie(s) op: Zo kun je de autocorrectie op je iPhone verbeteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.