Zo kun je de audiokwaliteit van FaceTime verbeteren

Door: Justin Doornekamp | 17 juni 2022 09:03

How To

Sinds iOS 15 kun je de audiokwaliteit van FaceTime flink opkrikken, maar Apple heeft de functie wel goed verstopt. Waar vind je de optie en wat merk je ervan? Door deze stappen te volgen kun je de FaceTime-audio verbeteren.

De functie heet Stemisolatie en werd bij de lancering van iOS 15 aangekondigd, maar bleef lange tijd onderbelicht. Pas in de laatste weken ontdekken steeds meer gebruikers de functie.

Met Stemisolatie worden achtergrondgeluiden weggefilterd met behulp van machine learning, waardoor de persoon aan de andere kant van de lijn een stuk beter te horen is. Handig als je wilt bellen tijdens een concert of als je langs een drukke weg staat. Gek genoeg staat de functie niet standaard aan, dus je moet deze eerst nog inschakelen voordat je iets van de verbeterde audiokwaliteit gaat merken. 

Zo werkt het

Pas als je in een videogesprek zit, of dit nu één-op-één of in een groep is, kun je Stemisolatie inschakelen door vanuit de rechterbovenhoek van je telefoon of tablet naar beneden te vegen. Op iPhones met een thuisknop veeg je vanaf de onderkant omhoog. In het Bedieningspaneel dat verschijnt staat rechtsboven de optie Modus Standaard. Tik hierop en je vindt hier Stemisolatie. De telefoon zal de keuze onthouden: iedere keer als je een nieuw gesprek start met FaceTime staat Stemisolatie standaard aan. Overigens werkt de functie ook bij andere apps waarmee je kunt videobellen, waaronder WhatsApp, Signal en zelfs Zoom. TikTok ondersteunt de functie nog niet. Bij audiogesprekken kun je Stemisolatie ook niet inschakelen.  

In hetzelfde menu vind je ook de optie Breed Spectrum. Dit is juist het tegenovergestelde van Stemisolatie, waarbij achtergrondgeluiden juist naar de voorgrond worden geschoven. Dit kan handig zijn als je je gesprekspartner bijvoorbeeld wilt laten meegenieten van muziek die je op de achtergrond aan hebt staan, maar in de praktijk verkies je vermoedelijk vaker Stemisolatie boven Breed spectrum.  

Onder Modus Standaard vind je de optie Stemisolatie.

Niet op iedere iPhone

De functie om de audiokwaliteit van videogesprekken te verbeteren zou in principe moeten werken op alle telefoons die op de laatste versie van iOS draaien, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd het geval. Zo zochten we op een iPhone 8 naar Stemisolatie, maar de functie was nergens te bekennen in het Bedieningspaneel. Op de iPhone 11 vonden we de optie wel.  

0 Reactie(s) op: Zo kun je de audiokwaliteit van FaceTime verbeteren

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.