Zo ken je relaties aan contacten toe

Door: chwhynny-overbeeke | 11 juli 2017 10:33

How To

Het is mogelijk om relaties toe te kennen aan de contactpersonen die op je iPhone staan. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat Marie je moeder is, zodat je daarna Siri de opdracht kunt geven 'bel mijn moeder'. Hier laten we zien hoe je dit kunt doen, in de Contacten-app zelf en met behulp van Siri.

Het is extra handig om relaties aan contactpersonen toe te voegen omdat sommige mensen een naam hebben die door Siri minder goed herkend wordt.

Allereerst laten we zien hoe je via de Contacten-app op je iPhone relaties aan contactpersonen kunt toekennen. Daarna leggen we uit hoe je dit op een eenvoudige manier met Siri kunt doen.

De Contacten-app gebruiken

Open de Contacten-app en navigeer naar je eigen contactkaart. Druk op Wijzig. Scrol omlaag op de kaart totday je Voeg relatie toe tegenkomt. Je kunt hier een standaardlabel kiezen of je eigen label toevoegen door op Voeg aangepast label toe te drukken.

Na het kiezen van een label kan er een contactpersoon aan de relatie gekoppeld worden. Dit doe je door op de i-knop te drukken en in de lijst die verschijnt een persoon te selecteren. Druk vervolgens op Gereed.

Siri gebruikt dan deze informatie wanneer je een commando geeft, zoals bijvoorbeeld "Bel oma" of "Tweet vader [boodschap]".

Siri gebruiken

Uiteraard kun je ook Siri zelf gebruiken om dergelijke relaties toe te kennen.

Activeer Siri via Instellingen > Algemeen > Siri. Houd daarna de Thuisknop ingedrukt om Siri op te roepen en zeg het volgende commando hardop:

[contactpersoon] is mijn [relatie]

Waarbij contactpersoon de naam van de persoon in de Contacten-app is, en relatie het label dat je aan deze persoon wilt toekennen.

Denk hierbij aan commando's zoals "Marie is mijn moeder", "Jan is mijn broer", "Piet is mijn vriend" en dergelijke. Siri gebruikt deze informatie daarna om acties uit te voeren wanneer je een commando geeft.

Om relaties te wijzigen, geef je het commando:

[contactpersoon] is nu mijn [relatie]

Om relaties te verwijderen, geef je het commando:

[contactpersoon] is niet meer mijn [relatie]

0 Reactie(s) op: Zo ken je relaties aan contacten toe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.