Zo installeer je de publieke bèta van iOS 9

Door: jeroen-kuiper | 10 juli 2015 11:26

How To

De publieke bèta van iOS 9 is vandaag beschikbaar geworden, en is toegankelijk voor iedereen die zich aanmeldt als bèta-tester. We laten je zien hoe je aan de bèta kunt komen en wat daarbij komt kijken.

Vooraf waarschuwen we je alvast dat er altijd een risico zit aan het installeren van een bèta. Hoewel het besturingssysteem al is getest door ontwikkelaars, en goed genoeg is bevonden om door gewone gebruikers te worden getest, gaat het nog altijd om een bèta-versie. Het kan zijn dat bepaalde functies en apps van derden nog niet goed werken, je device onverwacht crasht en dat de batterij sneller leegloopt. Daarnaast is de bèta nog niet helemaal vertaald naar het Nederlands waardoor je bepaalde functies ook in het Engels zult moeten uitvoeren. Als dit alles je niet afschrikt laten we je graag zien hoe je de bèta kunt installeren. We raden je wel aan om eerst een backup te maken van je Apple-device. Lees ook: De publieke bèta van OS X El Capitan installeer je zo

De bèta installeren

Publieke bèta's zijn te downloaden via het Apple Bèta Software Program. Ga naar de website met je Apple-device en daar wordt je gevraagd om in te loggen met je Apple ID. Als je dat hebt gedaan kun je kiezen voor OS X of iOS en als je dat laatste doet scroll je naar beneden naar het kopje Getting Started en daar klik je op de link 'enroll your iOS Device'. Daar scroll je naar punt 2: Download Profile en klik je op de knop met dezelfde titel. Daarmee download je je bèta-profiel en die moet eerst geïnstalleerd worden. Als dat is gebeurd kun je de bèta downloaden en installeren op je device en dat doe je zoals je iedere iOS-update installeert. In de systeeminstellingen ga je naar Algemeen en daar kies je voor Software-update. Daar staat als het goed is nu dat je de bèta kunt downloaden en installeren. Een goede WiFi-verbinding en een goed opgeladen batterij zijn wel een vereiste.

Als de bèta is geïnstalleerd moet je alleen de Feedback Assistent nog activeren. Deze app is ook geïnstalleerd en heeft een paars icoontje met daarin een tekstballon met een uitroepteken. Ook hier moet je inloggen met je Apple ID. Feedback Assistent is een soort e-mailprogramma waarmee je feedback over iOS 9 kunt melden aan Apple.

0 Reactie(s) op: Zo installeer je de publieke bèta van iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.