Zo herstel je het woordenboek van je toetsenbord in iOS 9

Door: chwhynny-overbeeke | 01 februari 2016 07:30

How To

Het kan gebeuren dat je per ongeluk een verkeerd gespeld woord aan het iOS-woordenboek toevoegt, waardoor je tijdens het typen voortaan verkeerde suggesties krijgt. Hier leggen we uit hoe je het woordenboek van iOS 9 kunt herstellen.

Als je een verkeerd gespeld woord aan het iOS-woordenboek toevoegt, wordt deze foutieve spelling voortaan door de autocorrectie-functie als suggestie aangeboden, omdat het woordenboek denkt dat het correct is. Lees ook: Alles wat je moet weten over iOS 9.

Als je hier vaker last van hebt, kun je het woordenboek herstellen zodat alleen de woordenlijst die standaard in het iOS-woordenboek staat gebruikt wordt. Je bent dan wel alle woorden en namen kwijt die je zelf hebt toegevoegd, dus die zul je daarna opnieuw moeten toevoegen.

Om het woordenboek van iOS 9 te herstellen, ga je naar Instellingen > Algemeen en druk je op Stel opnieuw in. Kies in het volgende scherm Herstel toetsenbordwoordenboek.

Vervolgens krijg je alleen nog maar de standaardwoorden door de autocorrectie-functie als suggestie aangeboden.

Wil je de autocorrectie-functie liever niet gebruiken, ga dan naar Instellingen / Algemeen / Toetsenbord en zet de schakelaar bij Autocorrectie op grijs.

0 Reactie(s) op: Zo herstel je het woordenboek van je toetsenbord in iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.