Zo check en beheer je de permissies van de Gezondheid-app

Door: chwhynny-overbeeke | 10 juni 2016 07:18

How To

Een heleboel apps op je iPhone of iPad maken gebruik van de gegevens uit Apple's Gezondheid-app. Hoe kun je controleren en welke apps dit zijn, en hoe kun je toestemming verlenen of intrekken?

De Gezondheid-app verzamelt allerlei gegevens, zoals hoeveel stappen je neemt, hoeveel calorieën je verbruikt, je hartslag, en nog veel meer. Er zijn veel apps die deze gegevens gebruiken, zoals fitness-apps, dieet-apps en dergelijke. Lees ook: Zo kun je je data uit de Gezondheid-app exporteren.

Permissies van de Gezondheid-app beheren

Als je wilt weten welke apps precies toegang hebben tot de data uit de Gezondheid-app, kun je dit controleren door naar de app te gaan en in de navigatiebalk op Gegevens te drukken. Open de categorie die je wilt bekijken, en selecteer Deel gegevens.

Er verschijnt een lijst van alle apps die gegevens uit deze categorie mogen benaderen en er gegevens aan mogen toevoegen. Apps die gegevens mogen lezen staan onder Deel gegevens met. Als je een app tegenkomt waarvan je niet wilt dat deze toegang heeft, dan kun je de schakelaar bij die app op grijs zetten. Apps en apparaten (zoals bijvoorbeeld de Apple Watch) die gegevens mogen toevoegen staan onder Gegevensbronnen. Je kunt een item aanpassen door erop te drukken.

Het is ook mogelijk om vanuit de instellingen van je iPhone een compleet overzicht te krijgen van apps die toegang hebben, onder Instellingen > Privacy > Gezondheid. Je kunt hier alle categorieën weergeven en deze naar wens in- of uitschakelen.

0 Reactie(s) op: Zo check en beheer je de permissies van de Gezondheid-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.