Zo kun je WordPress ontgrendelen met je iPhone en Clef

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 08 februari 2017 10:21

How To

WordPress is een heel prettig CMS, maar om het veilig te houden heb je wel een complex wachtwoord nodig. Dat maakt het inloggen soms wat irritant. De ontwikkelaars van Clef hebben daar iets op gevonden: inloggen met behulp van je smartphone.

Clef is geen technologie die is ontwikkeld voor WordPress, maar WP is wel één van de eerste grote platformen die ermee werkt. Om in te loggen met Clef richt je je smartphone (met de Cleff-app gestart) op het scherm wanneer de Clef-animatie (een persoonlijke sleutel) getoond wordt. De twee sleutels worden met elkaar vergeleken en bij een match ben je direct ingelogd. Je begrijpt, om dit veilig te maken heb je wel eerst een persoonlijk account nodig. Lees ook: In 16 stappen een perfecte Wordpress-website.

Account aanmaken

Het aanmaken van een account is heel eenvoudig. Ga naar de App Store en download Clef. Zodra je de app hebt geopend, krijg je de vraag om een account aan te maken. Doe dit, en geef vervolgens een pincode in. Je krijgt nu een mailtje met de vraag om je e-mailadres te verifiëren met een link waarop je kunt klikken. Als je dit doet op je pc, wordt er direct een Clef-sleutel getoond waarmee je kunt inloggen door je smartphone erop te richten. Je kunt uiteraard ook gewoon inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, maar dit is een mooie manier om het uit te proberen.

Inloggen met Clef

Voordat je kunt inloggen met Clef, moet je daarvoor eerst de officiële Clef plug-in installeren in WordPress. Log in bij WordPress (nu nog even met je gebruikersnaam en wachtwoord) en klik links op Plug-ins en vervolgens op Nieuwe plug-in. Zoek op Clef en klik op Nu installeren bij Clef Two-Factor Authentication. Klik op Activeren wanneer de installatie voltooid is. Klik nu op Finish setup en daarna op Vervolg de installatie. Wanneer je nu uitlogt uit WordPress, en opnieuw probeert in te loggen, hoef je alleen maar je telefoon op het scherm te richten (met Clef gestart uiteraard) en je zult direct ingelogd zijn. En extra bonus: bij andere sites die Clef gebruiken ben je ook automatisch ingelogd. Wil je overal uitloggen? Dan log je simpelweg uit op je iPhone in de Clef-app en je bent overal uitgelogd. Clef is overigens ook beschikbaar voor Android.

0 Reactie(s) op: Zo kun je WordPress ontgrendelen met je iPhone en Clef

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.