Wi-Fi-assistentie gebruikt veel mobiele data: Zo zet je het uit

Door: jelle-peterse | 29 september 2015 10:06

How To

Eén van de nieuwe features in iOS 9 is Wi-Fi-assistentie. Dit is handig, maar kan zorgen voor extra gebruik van je mobiele data. In dit artikel leggen we je uit hoe je deze instelling uit zet.

Als je met een Wi-Fi netwerk verbonden bent, herkent je iPhone hoe snel het netwerk is. Sinds iOS 9 gaat je iPhone automatisch je mobiele netwerk gebruiken als het Wi-Fi netwerk langzaam is. Als je een grote databundel hebt is dit geen probleem, maar voor mensen die dit niet hebben kan het aardig in de kosten lopen als je je datalimiet overschrijdt.

Wi-Fi-assistentie staat uit.

Hoe zet ik het uit?

Deze feature staat automatisch aan op elke iPhone met iOS 9. Om dit uit te zetten, open je Instelingen, en tik je op Mobiel netwerk. Scroll nu helemaal naar beneden (dit kan een lange lijst zijn, afhankelijk van hoeveel apps je geïnstalleerd hebt). Onderaan kun je Wi-Fi-assistentie uitzetten.

Het staat uit als het 'knopje' niet meer groen is, zoals in de afbeelding is te zien.

Wat als je over je limiet bent gegaan?

Over het limiet van je databundel gaan kan hoog in de kosten lopen, afhankelijk van je abonnement. Ook kan het zijn dat je provider je internetsnelheid verlaagt als je teveel data hebt gebruikt.

Mocht je sinds iOS 9 onverwachts over je datalimiet zijn gegaan, kun je altijd contact opnemen met je provider. Wellicht snappen ze de verwarring en brengen ze de extra kosten niet in rekening.

1 Reactie(s) op: Wi-Fi-assistentie gebruikt veel mobiele data: Zo zet je het uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 september 2015 09:00 Johndalf
    Op mijn iPhone 4s is deze optie niet aanwezig
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.