WhatsApp verwijderen? Zo download je je gegevens

Door: Wesley Akkerman | 19 februari 2021 18:02

How To

Sommige WhatsApp-gebruikers maken zich om wat voor reden dan ook zorgen om hun privacy tijdens het gebruik van de communicatiedienst. Het account verwijderen is een laatste redmiddel en natuurlijk een prima oplossing – maar vergeet dan niet je gegevens te downloaden.

Je WhatsApp-account verwijderen werkt anders op Android dan op iOS. Eerst behandelen we de Android-versie. Open het menu, rechts bovenin. Dat zijn die drie puntjes. Ga vervolgens naar Instellingen, kies in het volgende scherm de optie Account en selecteer helemaal onderop Mijn account verwijderen. Vul nu je mobiele nummer in en bevestig dat je je account wil verwijderen. Nu dien je nog een reden voor het verwijderen te geven. Daarna dien je nogmaals te bevestigen dat je je account wil verwijderen.

iOS-gebruikers hebben het iets gemakkelijk. Ook zij moeten naar Instellingen en Account. Daar staat de optie voor het verwijderen van je account. Na het invullen van het mobiele nummer, uiteraard gekoppeld aan je account, kies je voor account verwijderen. Je hoeft verder niets te doen. In beide gevallen kan het tot drie maanden duren voordat WhatsApp daadwerkelijk alle gegevens van zijn servers verwijderd heeft. 

Voordat je je WhatsApp-account verwijdert…

Voordat je je WhatsApp-account verwijdert doe je er echter goed aan je eigen gegevens te downloaden. Het kan tot drie dagen duren voordat de dienst je van die informatie voorziet. Het aanvragen van je eigen gegevens werkt als volgt.

Ga naar de Instellingen van de WhatsApp-app en drukt op Account. De één na laatste optie is Accountinfo aanvragen. Tap hierop en bevestig vervolgens je keuze. Wanneer de gegevensverzameling klaar is, dan krijg je daar vanzelf een notificatie van. Vervolgens kun je binnen de Accountinstellingen het volledige rapport downloaden en dus je gegevens op je eigen computer bewaren, mocht je dat prettig vinden. De gegevens worden in een .zip-bestand aangeboden.

Je kunt ook per chat de gegevens exporteren. Je kunt er dan voor kiezen dit met of zonder alle media te doen. Kies je voor de tweede optie, dan duurt het exporteren natuurlijk wat langer. Vervolgens kun je de geëxporteerde chats bijvoorbeeld overzetten naar een app als Telegram, aangezien die een importfunctie aanbiedt. Of Telegram een goed alternatief is op het gebied van privacy, is een tweede – maar de optie is er.

Op Android open je een chat die je wil exporteren, druk je op het menu met drie puntjes, tap je op meer en kies je voor Chat exporteren. iOS-gebruikers openen de chatinformatie en scrollen dan naar beneden. Daar je vind je de optie voor het exporteren van de chat.

0 Reactie(s) op: WhatsApp verwijderen? Zo download je je gegevens

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.