WhatsApp ondersteunt meerdere smartphones

Door: Joris Peterse | 29 april 2022 12:32

Nieuws

Binnenkort kun je je WhatsApp-account op meerdere smartphones gebruiken. Door je smartphone te registreren als Companion Device kun je straks ook op een andere smartphone of tablet appen.

De ontwikkelaars van WhatsApp zitten vooral de afgelopen weken niet stil. Zo werd duidelijk dat de app-ontwikkelaars bezig zijn met een vernieuwde camera-interface en we emoji-reacties en communities kunnen verwachten. De nieuwe functies zijn ontdekt door Wabetainfo.com.

Link New Mobile Device

De komende nieuwe functie die WhatsApp-ontwikkelaars nu uit de hoge hoed toveren heet ‘Link New Mobile Device’. De naam zegt het eigenlijk al. Hiermee koppel je je bestaande WhatsApp-account aan een extra smartphone of aan een tablet. Via de app kun je dan berichten versturen met je andere smartphone. Een beetje vergelijkbaar met WhatsApp Desktop of WhatsApp in de browser.

Het koppelen gaat ook via een vergelijkbare manier. Met je tweede smartphone scan je een qr-code die getoond wordt op het scherm van je hoofdtoestel. Vervolgens worden de WhatsApp-gegevens gesynchroniseerd, zodat je WhatsApp op je tablet of tweede smartphone (bijvoorbeeld je werktoestel) kunt gebruiken.

De functie werkt op zowel iOS- als Android-apparaten en is voor sommige betagebruikers al uit te proberen. Wanneer de mogelijkheid om te appen op meerdere smartphones en tablets voor iedereen beschikbaar komt is op het moment van schrijven nog onduidelijk.

Whatsapp

0 Reactie(s) op: WhatsApp ondersteunt meerdere smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.