Je wekker een eigen trilpatroon geven in iOS 9

Door: chwhynny-overbeeke | 06 april 2016 07:34

How To

In iOS 9 is het mogelijk om je wekkers op je iPhone of iPad een eigen trilpatroon te geven. Hier leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Vanaf iOS 9 kun je een apart trilpatroon aan je individuele wekkers toevoegen. Zo kun je bijvoorbeeld het soort wekker gemakkelijker identificeren. Lees ook: Zo stel je de wereldklok in op de iPhone.

Om een trilpatroon te kiezen moet je de Klok app openen en op het tabblad Wekker drukken. Je moet er nu voor kiezen om een bestaande wekker aan te passen of een nieuwe wekker aan te maken. Druk vervolgens op Geluid en selecteer Trillen. Je kunt nu kiezen uit een aantal voorgeprogrammeerde trilpatronen.

Eigen trilpatroon

Het is echter ook mogelijk om je eigen patroon aan te maken door op Maak nieuwe trilling te drukken. Je kunt het patroon aanmaken door steeds kort of lang op het scherm te drukken. Kort drukken zorgt voor een korte trilling, lang drukke voor een lange trilling. Om je patroon te controleren moet je op Speel af drukken.

Als het aangemaakte patroon je bevalt, kun je het opslaan door op Bewaar te drukken. Vervolgens moet je het een naam geven zodat het aan de lijst met trilpatronen kan worden toegevoegd. Voortaan kun je jouw eigen patroon kiezen wanneer je het trilpatroon van een wekker op je iPhone wijzigt.

0 Reactie(s) op: Je wekker een eigen trilpatroon geven in iOS 9

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.