'Apple Watch kan zuurfstofgehalte in bloed meten'

Het is wellicht mogelijk om het zuurstofgehalte in je bloed te meten met de Apple Watch. Dat veronderstelt reparatiebedrijf iFixit na het uit elkaar halen van de smartwatch.

De eerste Apple Watches zijn inmiddels geleverd en ook iFixit kreeg hun exemplaar binnen. De engineers van het bedrijf besloten om de Apple Watch maar gelijk open te maken en dat leverde een interessante ontdekking op. Na het bekijken van de hartslagmeter van de Apple Watch concludeerden de engineers dat die ook in staat zou kunnen zijn om het zuurstofgehalte in ons bloed te meten. Apple doet hier verder geen mededelingen over maar het is in de toekomst dus misschien wel mogelijk.

De binnenkant van de Apple Watch

Naast de interessante ontdekking levert het open maken van de Apple Watch natuurlijk ook mooie plaatjes op. iFixit gebruikte voor de 'Teardown' het sportmodel van de Apple Watch en haalde met een mesje en een plastic 'opening pick' het display uit de Watch. Zo krijgen we bijvoorbeeld een mooi beeld van de Taptic Engine, de Digital Crown en de antenne. De accu aan de onderkant is een 205 mAh batterij die volgens Apple achttien uur meegaat. De batterij lijkt los in de smartwatch te zitten waardoor die wellicht te vervangen is. Verder haalde iFixit onder andere ook de processor en de microfoon uit de smartwatch.

Bekijk hieronder de video die iFixit maakte over de 'Teardown'.

[youtube]rrDjP7iK7H8[/youtube]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten