Waarom worden mijn emoji niet getoond?

Door: Martin Gijzemijter | 23 juli 2017 08:19

nieuw in android o
How To

Toen we jaren geleden die irritante mensen op MSN Messenger massaal blokkeerden omdat ze voor vrijwel ieder woord een emoticon gebruikten, hadden we nooit kunnen vermoeden dat een jaar of tien later iedereen op deze manier met elkaar zou praten. Inmiddels noemen we ze geen emoticons meer maar emoji, maar feit blijft dat onze manier van communiceren een stuk visueler is geworden. Dat is leuk als het werkt, maar irritant als het plaatje niet overkomt. Hoe komt dat en wat kun je eraan doen?

Je hebt het ongetwijfeld wel eens meegemaakt, iemand stuurt je een mailtje met daarin iets dat overduidelijk een of andere smiley of emoji zou moeten zijn, maar alles dat jij ziet is een vreemd symbool of een letter bijvoorbeeld de letter J). Hoe kan het dat sommige emoji niet getoond worden? Het eenvoudige antwoord: omdat het geen emoji zijn.

Daarom worden Emoji niet getoond

Het feit dat we allemaal een standaard set emoticons naar elkaar kunnen sturen, daar zijn we inmiddels zo aan gewend dat we ons eigenlijk helemaal niet meer realiseren dat daar niets vanzelfsprekends aan is. Een paar jaar geleden was dat lang niet zo logisch. Wanneer iemand je een emoticon stuurde (dus nog voor de introductie van de emoji) was de kans groter dat je het niet kon zien dan dat wel. De reden daarvoor is dat de voorwaarde voor het tonen van een dergelijke emoticon, is dat jij diezelfde emoticon op je systeem geïstalleerd hebt.

De grap is namelijk dat men je doorgaans helemaal geen plaatje stuurt, maar simpelweg een commando dat de weergave van die emoticon op jouw systeem activeert (daarmee wordt dataverkeer bespaard, omdat de afbeelding niet gestuurd hoeft te worden). Dat is dan ook de kracht van emoji en de standaardintegratie binnen, bijvoorbeeld iOS en andere platformen. Iedereen heeft precies dezelfde emoticons geïnstalleerd, en daarom is de emoji die een ander stuurt, precies de emoji die jij ziet.

Met dit in het achterhoofd is het dus vrij logisch dat, wanneer iemand je een emoticon stuurt die hij / of zij met software op zijn / haar systeem geïnstalleerd heeft, niet wordt weergegeven op jouw systeem (want jij hebt die software niet). Kortom, je hoeft je geen zorgen te maken: het ligt niet aan jou, het ligt aan hen!

0 Reactie(s) op: Waarom worden mijn emoji niet getoond?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.