Waarom je de iPhone X niet moet kopen

Door: chwhynny-overbeeke | 02 oktober 2017 15:17

Blog

Heel veel mensen zijn laaiend enthousiast over de nieuwe iPhone X en kunnen niet wachten tot de gadget eindelijk verkrijgbaar is. Er zijn echter een aantal redenen waarom je je geld beter aan iets anders kunt uitgeven.

De nieuwe iPhone X ziet er prachtig uit, maar met een vanaf-prijs van € 1.159,- is het toch een aankoop waar veel mensen even goed over na moeten denken. Tevens zitten er een aantal andere nadelen aan het apparaat, waar je misschien aan zult gaan storen.

De prijs

De prijs hebben we net al genoemd, maar laten we nog even ingaan op de andere kosten die er nog bij kunnen komen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat de prijs van € 1.159,- geldt voor het 64 GB model. Wil je 256 GB aan opslagruimte hebben, dan zul je € 1.329,- moeten neertellen. En wil je tot twee jaar technische ondersteuning krijgen en dekking hebben tegen schade als gevolg van een ongelukje? Dan zul je ook nog eens € 229,- moeten betalen voor AppleCare.

Betalen voor snelladen

Een hele handige nieuwe functie van de iPhone X is dat je hem extra snel kunt opladen: in een half uur kun je hem tot vijftig procent opladen. Maar hiervoor heb je wel een usb-c-lichtnetadapter en een usb-c-naar-lighting-kabel nodig. En deze accessoires worden helaas niet met je iPhone X meegeleverd.

Koop je deze los bij Apple, dan ben je nog eens € 88,- extra kwijt. Als je een MacBook uit 2016 of nieuwer hebt, kun je gelukkig de adapter van je MacBook gebruiken om je nieuwe iPhone X snel op te laden.

Betalen voor draadloos opladen

Ook voor draadloos opladen zul je bij moeten betalen. De iPhone X (en de andere nieuwe modellen) hebben ondersteuning voor draadloos opladen via de Qi-standaard, waarbij je je apparaat op een oplaadplaat kunt leggen om de accu op te laden. Zo'n oplaadplaat wordt echter niet meegeleverd. Je kunt er voor € 64,95 eentje los kopen bij Apple. Of je kunt bij andere aanbieders gaan kijken, want veel Android-apparaten hebben deze functionaliteit ook.

Misschien ben je bereid om bij te betalen voor snelladen of draadloos opladen, maar het is niet erg netjes van Apple om de benodigde accessoires niet gewoon mee te leveren. Zeker gezien de prijs van het apparaat zelf zou je verwachten dat je recht uit de doos gewoon van alle ingebouwde functies gebruik kunt maken.

Geen hoofdtelefoonuitgang

Zoals de laatste paar nieuwe iPhones zal ook de X geen hoofdtelefoonuitgang hebben. Je zal dus een een draadloze hoofdtelefoon of eentje met een lightning connector moeten gebruiken. Die connector levert Apple gelukkg wél mee.

Net als de iPhone 8 doet de iPhone X het ook zonder koptelefooningang.

Geen vingerafdrukscanner

Ook wordt er niet gesproken over een vingerafdrukscanner. Het lijkt er dan ook op dat je alleen Face ID en een PIN zult kunnen gebruiken om je apparaat te ontgrendelen.

Al met al lijkt de iPhone X in sommige opzichten op een uitgeklede versie van andere (oudere) iPhone modellen, en ontbreekt er flink wat functionaliteit die smartphones van andere merken wel bieden. Snelladen is cool, maar er waren meer dan een jaar geleden al veel smartphones die deze functie al lang hadden.

1 Reactie(s) op: Waarom je de iPhone X niet moet kopen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 12 oktober 2017 13:58 kannabo
    Hier word je inderdaad niet heel vrolijk van. Zonde.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.