Waarom exporteert iMovie voor iOS niet naar 4K?

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 02 mei 2017 09:39

How To

De iPhone 7 mag dan weliswaar geen display hebben dat 4K kan weergeven, de smartphone kan wel video’s in 4K vastleggen. Dat is handig, want dat betekent dat je op video’s kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies tijdens het monteren, zolang je maar exporteert op een resolutie die niet hoger is dan 1080p.

Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat je graag filmpjes vastlegt in 4K omdat je een Ultra HD-televisie in de huiskamer hebt staan en je je video’s graag op de hoogst mogelijke kwaliteit wilt kunnen afspelen. Dan is het natuurlijk redelijk dramatisch om te ontdekken dat de video die je hebt gemaakt in iMovie, helemaal niet in 4K kan worden opgeslagen.

iMovie ondersteunt 4K

Het goede nieuws is dat iMovie gelukkig wel degelijk kan opslaan in 4K. Daarvoor moet het bronmateriaal natuurlijk wel 4K zijn. Hoe kan het dan toch, dat wanneer je in iMovie een filmpje hebt opgenomen in 4K, je deze soms niet kunt opslaan in 4K-resolutie? Dat heeft dus alles te maken met de manier waarop je de video hebt vastgelegd. Wanneer je een video hebt gefilmd met je Camera-app en deze vervolgens geïmporteerd en bewerkt in iMovie, dan kun je deze zonder problemen exporteren als 4K.

Een video die is geïmporteerd in iMovie (rechts) exporteert wél naar 4K)

Echter, wanneer je de video hebt gemaakt door te filmen in de iMovie-app zelf, dan is de 4K-optie plotseling niet beschikbaar tijdens het exporteren. Kortom: als je een video schiet die je in iMovie wilt bewerken en daarna in 4K wilt exporteren, zorg en dan voor dat je de video niet schiet in iMovie zelf, maar in de Camera-app en deze vervolgens in iMovie importeert om te bewerken. Het is een beetje knullig, maar het werkt, en dat is het belangrijkste.

0 Reactie(s) op: Waarom exporteert iMovie voor iOS niet naar 4K?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.