De Apple Watch uitpakken - Daar is 'ie dan!

Door: Martin Gijzemijter Martin Gijzemijter | 24 april 2015 23:07

Apple Watch

Mocht je het gemist hebben, vandaag was de lancering van de Apple Watch. Hoewel de smartwatch van Apple niet in Nederland verkrijgbaar is, hebben wij er op deze dag toch een weten te bemachtigen. Over een paar uur dus de uitgebreide review. Maar eerst gaan we de Apple Watch maar eens uitpakken!

Heerlijk luxe

Wie al eerder iets van Apple besteld heeft, weet dat het uitpakken direct al het begin van het feestje is. Natuurlijk kun je kritische vraagtekens zetten bij het feit of dat er echt toe doet, maar de kritische vragen bewaren we voor de recensie. Apple draait immers voor een groot deel om uiterlijk en design, en daar hoort de verpakking ook bij.

Het doosje waarin je de Apple Watch ontvangt is langer en zwaarder dan je zou denken. Waar we eigenlijk een vierkant doosje hadden verwacht met daarin het horlogebandje opgerold, blijkt de verpakking langwerpig. De witte opdruk met negatieve embossing op het witte doosje, voelt heerlijk luxe (en dan hebben wij nog maar de pauper.. euh, Sport-versie besteld).

Wanneer je het doosje echter opent, komt daar een klein plat glanzend doosje uit waarin het daadwerkelijke horloge zit. Toegegeven, het is maar plastic, het is maar een doosje, maar de presentatie is fantastisch, dat moeten we Apple nageven.

Minimalistisch fluweel

De verpakking is uiteraard zo minimalistisch als je van Apple gewend bent, alles past precies en er is geen millimeter verspild. Het doosje is voorzien van een fluwelen laagje aan de binnenkant, zodat je écht het gevoel hebt dat je een luxeproduct hebt gekocht.

De eerlijkheid gebied ons te zeggen dat je zo'n fluwelen laagje natuurlijk ook krijgt als je een zilveren oorbel koopt van zeven vijftig bij de buurtjuwelier, maar dat mag de pret niet drukken. De presentatie voelt gewoon heel erg af, iets dat voor Apple in dit geval absoluut belangrijk is, omdat het bedrijf de smartwatch ook in gaat zetten als fashion item.

En het horloge dan?

Van het doosje tot het horloge zelf, alles glanst en glimt. Oogsnoep genoeg dus, maar dat houdt ons uiteraard alleen de eerste minuten geïnteresseerd. Hoe blij worden we van de Apple Watch zelf? We zijn er inmiddels enkele uren mee aan het stoeien, en over een paar uur volgt het oordeel. Is het puur glans, of heeft het ook daadwerkelijk iets te bieden? Je leest het in de review...

0 Reactie(s) op: De Apple Watch uitpakken - Daar is 'ie dan!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.