5 tips voor 3D Touch op je iPhone

Door: chwhynny-overbeeke | 28 november 2016 10:22

How To

3D Touch is een handige toevoeging aan de nieuwe generatie iPhones. Hier geven we een aantal tips voor 3D Touch waarmee je allerlei zaken sneller voor elkaar kunt krijgen.

Er zijn verscheidene apps, ingebakken of niet, die 3D Touch-functionaliteit hebben, en vanaf het thuisscherm kun je kijken of dit zo is. Door hard op het icoon van een app te drukken kun je - mits de app 3D Touch functionaliteit heeft - een menu met snelle acties te zien krijgen. Lees ook: Notificaties op je iPhone per app uitschakelen.

Zoeken binnen apps

Als je hard op het icoon van de App Store drukt, bijvoorbeeld, kun je binnen de app zoeken. De iBooks Store doet iets vergelijkbaars, maar de iTunes Store biedt deze mogelijkheid dan weer niet...

Apple Maps geeft je de optie om de weg naar huis te vinden. Google Maps heeft nog geen 3D Touch-functionaliteit.

Contacten bekijken en beheren

Als je hard op het icoon van de Telefoon app drukt, krijg je direct de mogelijkheid om een van je frequente contacten te bellen of een nieuwe contactpersoon toe te voegen.

Druk je hard op FaceTime of Berichten, dan kun je recente of frequente contacten zien staan. Op deze manier kun je meteen iemand contacteren zonder eerst de app te hoeven openen en contacten op te zoeken.

De camera gebruiken

De Camera-app biedt via 3D Touch allerlei functies zonder dat je de app hoeft te openen. Door vanaf het thuisscherm hard op het icoon te drukken kun je meteen vanaf het thuisscherm een selfie maken, video opnemen, in slowmotion opnemen, en een foto maken.

Inzoomen

Inzoomen om je iconen en tekst beter te kunnen zien is al langer mogelijk, maar dankzij 3D Touch is deze functie nu nog sneller te activeren.

De zoomfunctie moet echter wel in de instellingen zijn ingeschakeld om deze snel met 3D Touch te kunnen activeren. Dit kun je doen door naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Zoomen te gaan en bovenaan de schakelaar bij Zoomen op groen te zetten.

De reguliere manier om te zoomen (zonder 3D Touch te gebruiken), is drie vingers te gebruiken om op je scherm te tikken en dan met drie vingers te swipen om ingezoomd de inhoud van je scherm te bekijken. Erg handig is dit niet.

Met 3D Touch hoef je alleen maar met je duim hard op het scherm te drukken en heen en weer te bewegen om ingezoomd naar de inhoud op het scherm te kijken.

De cursor bedienen

Als je aan het typen bent, of dit nu in een ingebakken app is of in een app van derden, kun je door hard op het toetsenbord te drukken het toetsenbord deactiveren en de cursor bedienen. Dat is heel handig als je met precisie bepaalde tekst wilt selecteren of de cursor naar een specifiek deel van de tekst wilt verplaatsen.

Je kunt hiervoor natuurlijk je duim gebruiken, maar voor extra precisie is het beter om je wijs- of middelvinger te gebruiken omdat bewegingen met de duim vaak minder goed geregistreerd worden,

0 Reactie(s) op: 5 tips voor 3D Touch op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.