The New York Times app verwijderd uit Chinese App Store

Door: Lub Snoek | 05 januari 2017 14:56

iPhone

Apple heeft de app van The New York Times uit de App Store van China verwijderd. Het gaat zowel om de Chinese als Engelstalige app van de Amerikaanse nieuwsdienst.

Verzoek

Volgens The New York Times heeft Apple de app verwijderd op verzoek van de Chinese overheid. China blokkeerde de website van The New York Times al langer. In 2012 blokkeerde China de website nadat deze artikelen publiceerde over enkele rijke Chinese families. Lees ook: Scherp de beveiliging van je Facebook-account aan.

Volgens Fred Sainz, een woordvoerder van Apple, was het al langer "verboden voor The New York Times om de Chinese bevolking van informatie te voorzien". Apple heeft zowel de Chinese als Engelstalige app eind 2016 officieel uit de Chinese App Store verwijderd.

Times

Een woordvoerder van het kantoor van de Times in China liet weten dat ze niet benaderd waren door de Chinese overheid. De Chinese overheid heeft Apple blijkbaar rechtstreeks benaderd over deze kwestie.

China heeft al langer een strikt mediabeleid waar veel nieuws wordt gecensureerd. Met het verwijderen van de app, wordt het voor de Chinezen nog moeilijker om een nieuwsbron te raadplegen die niet gecontroleerd wordt door de lokale overheid. Als China zijn beleid aanpast met betrekking tot censuur, zal de app waarschijnlijk weer beschikbaar zijn om te downloaden.

Terrorist

Tim Cook liet weten dat Apple er alles aan doet om de lokale wetgeving te respecteren. Toen de iPhone 5C van de terrorist in San Bernardino werd gevonden, weigerde Apple mee te werken aan het ontgrendelen van het toestel. Toch liet Tim Cook weten dat Apple het oordeel van de rechter zou respecteren. Toen het de FBI was gelukt om de iPhone eigenhandig te kraken, werd de rechtszaak afgelast.

Foto: Taisy0

0 Reactie(s) op: The New York Times app verwijderd uit Chinese App Store

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.