Tattoo gate: Tatoeage geeft Apple Watch problemen

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 30 april 2015 10:12

Apple Watch

Mensen met donkere tatoeages op hun pols kunnen problemen hebben met de hartslagmeter van de Apple Watch. De polsdetectie zou door de inkt niet (goed) werken.

Op Reddit en Twitter komen steeds meer reacties binnen van mensen met tatoeages op de pols die problemen ondervinden met de hartslagmeter van de Apple Watch. Het gaat daarbij om donkere tatoeages, waarbij de kleuren zwart en rood de meeste problemen opleveren. De smartwatch zou foute hartslagmetingen doen en soms zelfs de verbinding met de iPhone verliezen. Als je een Apple Watch wilt aanschaffen en je tatoeages op je pols hebt is het verstandig om de smartwatch eerst in de winkel te testen zoals op het filmpje onderaan dit bericht.

De Apple Watch meet de hartslag door honderd keer per seconde groene ledlampjes op de pols te laten schijnen. Ons bloed is rood en absorbeert daardoor het groene licht. De smartwatch registreert op die manier de bloedstroom en kan daardoor de hartslag meten. De inkt van de tatoeages blokkeert het licht waardoor de sensoren je pols en je bloedstroom niet, of minder goed, kunnen waarnemen.

Apple Watch biedt oplossingen

Er zijn gelukkig ook oplossingen. Het uitschakelen van de polsdetectie zou het probleem bijvoorbeeld kunnen verhelpen. De Apple Watch blijft dan gewoon werken, maar functies als Apple Pay doen het dan alleen niet meer. Je kunt de smartwatch ook om je andere, niet getatoeëerde, pols doen want de Apple Watch is aan beide polsen te dragen.

[youtube]3K-16OIjnYA[/youtube]

1 Reactie(s) op: Tattoo gate: Tatoeage geeft Apple Watch problemen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 30 april 2015 20:54 MarkS90
    Jemig. Ze kunnen ook niks bij Apple zonder dat er weer iets niet werkt.
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.