'Apple werkt strepen op achterkant iPhones weg'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 22 juni 2015 13:34

iPhone

De strepen op de achterkant van de iPhone 6 en 6 Plus gaan wellicht verdwijnen. Apple heeft een patent gekregen op een nieuw materiaal dat de strepen overbodig moet maken.

Het materiaal waar de achterkant van de iPhones nu van is gemaakt laat geen mobiele- en WiFI-signalen door. De strepen op de achterkant van de smartphones zorgen ervoor dat de signalen er toch door komen. Apple heeft nu echter het patent gekregen op een nieuw materiaal dat er hetzelfde uitziet als het huidige materiaal, maar de signalen wel door gewoon doorlaat. Hierdoor kunnen de strepen op de achterkant verdwijnen.

Apple doet niet altijd iets met patenten

Of het materiaal ook daadwerkelijk gebruikt gaat worden is nog de vraag. Apple vraagt vaker patenten aan en doet daar zeker niet altijd wat mee. Zo zagen we al patenten voor een AMOLED-scherm voor de iPhones en Macs en voor nieuwe features voor iMessage. Deze patenen zijn ook nog niet gebruikt en dateren al vanuit 2012. Het nieuwe materiaal is wellicht ook niet nodig want Apple heeft al alternatieven in andere devices gebruikt. Zo zitten de antennes bij de 12 inch MacBook achter het Apple-logo weggewerkt.

0 Reactie(s) op: 'Apple werkt strepen op achterkant iPhones weg'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.