De 15 beste streaming-apps voor Android en iOS

Door: Gertjan Groen | 12 maart 2017 08:08

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2

Met het bord op schoot voor de tv moeten, is ouderwets. We kijken wanneer het ons uitkomt, en niet per se voor een tv: dankzij smartphone en tablet kunnen we op iedere plek een aflevering van Black Mirror op Netflix bekijken of De Kwis terugkijken via NPO’s Gemist. Er zijn meer apps die je helpen leuker te streamen. Veel van deze apps ondersteunen Chromecast en AirPlay om beelden gewoon op een tv te kunnen bekijken. Dit zijn de beste streaming-apps voor Android en iOS.

Meer app-lijstjes? Check ook eens computertotaal.nl/apps. Daar zetten we elke maand de beste Android-en iOS-apps voor je op een rij.

Chromecast en AirPlay

Veel apps in dit artikel zijn geschikt voor het ‘casten’ via Chromecast en AirPlay. Zo kun je beelden gewoon op een tv weergeven of muziek naar je luidsprekers sturen. Chromecast is een techniek van Google met gelijknamige hdmi-dongel die je rechtstreeks in je tv kunt pluggen. Je voorziet de dongel van stroom via een usb-lader of een usb-poort op je tv. AirPlay geeft je ongeveer dezelfde mogelijkheden. Om beelden op een tv weer te geven kun je een Apple TV gebruiken.

1 TV Series

Black Mirror, The Crown, Stranger Things: er zijn zo veel nieuwe series te bekijken via televisie, dvd en de bekende streamingdiensten, dat je haast een app nodig hebt om netjes bij te houden wat je hebt gezien… en precies dát kan TV Series als een van de beste. De app haalt details over series op via TheTVDB.com, een open database voor televisiefans. Met de app houd je gemakkelijk je eigen favoriete series bij en kun je trailers bekijken en zien wanneer de volgende aflevering beschikbaar komt. Spoilers blijven gelukkig verborgen!

Android (gratis)

2 KPN Interactieve TV

De app iTV Online van KPN kreeg onlangs een update en deze nieuwe naam. Je kunt er traditionele tv-zenders mee bekijken via Android, iPhone en (binnenkort) iPad. Sinds de update kun je nog meer zenders buitenshuis bekijken, waaronder de uitzendingen van Fox Sports. Lekker onderweg of bij vrienden voetbal kijken. Niet alle veranderingen zijn positief: de interface is ingewikkelder; je hebt meer handelingen nodig om bijvoorbeeld vanuit een tv-uitzending terug te gaan naar de tv-gids.

iOS, Android (gratis)

Met de vernieuwde app van KPN kun je buitenshuis naar meer zenders kijken.

3 Ziggo GO

Heb je een tv-abonnement bij Ziggo, dan kun je met deze nieuwe app (die Horizon Go vervangt) tv op je smartphone en tablet bekijken. De belangrijkste feature is dat je live naar tot duizend zenders kunt kijken, met veel zenders in hd-kwaliteit. Ook is er een programmagids waarin je dankzij Replay TV programma’s tot een week na de uitzending kunt terugkijken. Buitenshuis kun je via 3G/4G of wifi kijken. Casten via Airplay of Google Chromecast is ingebouwd maar werkt helaas alleen voor live-tv, niet voor Replay TV.

iOS, Android (gratis)

4 Plex

We zijn dol op Plex. Natuurlijk, je moet er wat voor doen, zoals het installeren van de software Plex Media Server op een pc of server. Maar dan kun je wel overal in huis genieten van films, series, muziek en foto’s die zijn opgeslagen op bijvoorbeeld een nas. Het afspelen kan met smartphone of tablet, en ook de meeste smart-tv’s hebben een Plex-app. Via je mobiel naar de tv casten kan via Airplay of Chromecast. Wie een beetje handig is kan de streams ook onderweg bekijken, bijvoorbeeld in de trein.

iOS, Android (gratis)

6 Veronica Superguide

Met Veronica Superguide weet je welke aanbieder je favoriete serie in het pakket heeft.

Als moderne televisiekijker wil je vooral graag het on-demand-aanbod overzichtelijk zien, en dat kan met Veronica Superguide. Naast de gewone tv-gids laat deze app ook het aanbod van Netflix, Pathé Thuis, iTiunes, Videoland, NLziet en Uitzending Gemist zien. De app houdt rekening met je voorkeuren, zoals de on-demand-bronnen die je wilt volgen. Even snel opzoeken waar je een bepaalde film of serie kunt kijken? Daarvoor kun je een forse database (meer dan 40.000 titels) doorzoeken.

iOS, Android (gratis)

7 Upflix

Heb je moeite om de pareltjes uit het enorme aanbod van Netflix te vissen? Upflix kan een goede hulp zijn. Je ziet in een oogopslag welke series en films onlangs zijn toegevoegd bij Netflix, eventueel gerangschikt per categorie. Daarbij zie je de waarderingen van kijkers op onder meer IMDb en Rotten Tomatoes. Verder geeft de app een overzicht van het laatste Netflix- en bioscoop-nieuws via verschillende mediabronnen.

iOS, Android (gratis)

0 Reactie(s) op: De 15 beste streaming-apps voor Android en iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.