Zo stel je een andere beginlocatie in in de iOS Kaarten-app

Door: Chwhynny Overbeeke | 07 mei 2016 08:15

How To

Als je met de Kaarten-app op je iPhone een routebeschrijving wilt krijgen, gaat de app ervan uit dat je wilt beginnen op je huidige locatie. Hier laten we zien hoe je een andere locatie als beginpunt kunt instellen.

Standaard selecteert de Kaarten-app je huidige locatie als vertrekpunt wanneer je een routebeschrijving wilt hebben. Maar soms wil je weten hoe lang het zal duren om van een plek waar je pas later op de dag naartoe moet naar een andere locatie te lopen of te rijden. In dat geval is er een handig trucje dat je kunt toepassen. Lees ook: Favorieten toevoegen aan Kaarten voor iOS.

Route plannen

Open de Kaarten app en gebruik de zoekbalk om naar het gewenste vertrekpunt te zoeken. Druk op het pijltje aan de rechterkant van de locatiebalk en druk op Route.

Kaarten gaat er nu van uit dat je vanaf je huidige locatie wilt vertrekken, en daarom wordt de locatie waar je zojuist naar gezocht hebt als bestemming ingevuld. Aan de linkerkant van de velden voor het begin- en eindpunt van je route moet je op het gekronkelde pijltje drukken om de inhoud van de velden om te wisselen. Nu is de locatie waar je naar gezocht hebt het beginpunt van je routebeschrijving en je huidige locatie de bestemming.

Soms krijg je de opties Route hier naartoe en Route hier vandaan te zien. In dat geval hoef je de stap hierboven niet uit te voeren en kun je gewoon Route hier vandaan kiezen.

Beginpunt wijzigen

Verwijder je huidige locatie in het bestemmingsveld door erop te drukken en daarna op het kruisje te drukken. Voer vervolgens de gewenste bestemming in, of zoek ernaar. Als je gaat zoeken verschijnen de best passende resultaten direct daaronder. Druk op de gewenste locatie, kies je route en vervoersmiddel en druk op Start.

0 Reactie(s) op: Zo stel je een andere beginlocatie in in de iOS Kaarten-app

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.