Snel toetsenbordtalen wisselen in iOS 10

Door: Martin Gijzemijter | 27 september 2016 07:22

How To

Het leukste van een iOS-release vinden we altijd de functies waar Apple niet over spreekt tijdens de keynote, maar die de werking van het besturingssysteem aanzienlijk prettiger maken. Bijvoorbeeld de aanpassing waardoor je met één snelle handeling kunt wisselen van toetsenbordtalen.

De kans is groot dat je je iPhone niet alleen maar gebruikt om Nederlands te praten. Diensten als Facebook hebben ervoor gezorgd dat we steeds meer contact onderhouden met mensen in het buitenland en dat zorgt nog wel eens voor conflicten. Lees ook: Je iPhone-zaklamp aanpassen met iOS 10 en 3D Touch.

Immers, als je meerdere toetsenborden hebt geïnstalleerd, zul je moeten schakelen tussen deze toetsenborden om in de taal van je keuze te kunnen praten. Althans, het hoeft natuurlijk niet, maar dan heb je dus de kans dat autocorrect Nederlandse woorden in het Engels gaat corrigeren of erger nog, dat je je Nederlandstalige toetsenbord Engelse woorden aanleert en andersom. De komst van iOS 10 brengt daar verandering in.

Schakelen tussen taal


Een subtiele wijziging in het toetsenbord van iOS is namelijk dat je nu heel snel kunt overschakelen van de ene taal naar de andere, zonder daadwerkelijk het toetsenbord te hoeven veranderen. Dat klinkt triviaal, maar als je vaak schakelt tussen taal, is het erg vervelend om telkens door alle toetsenborden te moeten fietsen om bij de taal van je keuze te komen.

In iOS 10 kun je nog steeds op de ouderwetse manier tussen toetsenborden schakelen, maar je kunt ook je vinger ingedrukt houden op het wereldbolletje om een overzicht van de talen te zien. Zo kun je dus razendsnel heen en weer schakelen. Een excuus voor de luiheid om over te schakelen heb je dus vanaf nu niet meer.

0 Reactie(s) op: Snel toetsenbordtalen wisselen in iOS 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.