Snel afgeleid? Installeer Control Procrastination voor iOS

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 10 maart 2017 10:34

How To

Internet is fantastisch, maar zorgt ook voor de nodige afleiding, en dan niet in positieve zin. Wanneer je hard aan het werk bent, kan het zomaar eens gebeuren dat je tijdens een zoektocht op Google terechtkomt op een site vol leuke artikelen en plaatjes, waardoor je zomaar ineens een uur verder bent. Met de iPhone-app Control Procrastination is dat verleden tijd.

Een gezonde dosis discipline zou dat theoretisch moeten voorkomen, maar er is tegenwoordig zoveel leuke content te vinden op internet, en in zulke hapklare brokken dat je wel héél gedisciplineerd moet zijn om je in een onbewaakt moment niet te laten afleiden. Gelukkig is er de app Control Procrastination in iOS die ervoor kan zorgen dat bepaalde content niet meer zichtbaar voor je wordt.

Niet gratis

Het enige nadeel van Control Procrastination, zeggen we direct aan het begin, is dat de app niet gratis is. Twee euro betaal je er maar liefst voor. Dat is best veel voor een app die websites blokkeert, maar aan de andere kant, als het ervoor zorgt dat je efficiënter werkt en je minder af laat leiden, heb je die twee euro natuurlijk zo terugverdiend. Wanneer je Control Procrastination hebt geïnstalleerd, ga je naar Instellingen / Safari / Materiaalblokkeringen. Daar schakel je Control Procrastination in.

Content blokkeren

Om de content nu daadwerkelijk te blokkeren, open je de app Control Procrastination, waarna je al direct een lijst ziet met content die standaard geblokkeerd is. Hier kun je zoveel websites aan toevoegen als je wilt. Wanneer je dat doet, en je probeert een dergelijke website te openen in Safari, dan krijg je de melding dat dit niet mogelijk is. Helaas is het op deze manier niet mogelijk om, bijvoorbeeld, ook de Facebook-app te blokkeren, maar dat ligt meer aan de manier waarop iOS werkt. Wil je weer toegang tot de content omdat je klaar bent met werken? Dan schakel je simpelweg Control Procrastination weer uit via Instellingen / Safari / Materiaalblokkeringen.

0 Reactie(s) op: Snel afgeleid? Installeer Control Procrastination voor iOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.