Smartphone Projector 2.0 - Van kartonnen doos tot beamer

Door: hans-kluppel | 15 februari 2016 07:25

iPhone

Ben je op bezoek bij vrienden of op vakantie en wil je de films van je smartphone laten zien, dan is het schermpje al snel te klein voor iedereen. Het Engelse bedrijf Luckies bedacht daarom de smartphone-projector.

Deze tweede versie is bijna direct gebruiksklaar, in tegenstelling tot de voorganger die je eerst zelf moest lijmen. Hier hoef je alleen de lens op de juiste plek te monteren en deze voorzichtig te voorzien van twee rubber ringetjes om hem op zijn plaats te houden. De achterkant van de box klap je een beetje open en je plakt er een soort rubber antislipmat tegenaan waar de smartphone op komt te liggen. Lees ook: 9 tips om alles uit Netflix te halen.

App

De box is gemaakt van stevig karton en de lens is van echt glas.

In de projector is ruimte voor een toestel zo groot als de iPhone 6 Plus. Door de lens zal het beeld straks ondersteboven worden getoond, dus heb je de app Video Rotate & Flip (iOS) of Ultimate Rotation Control Android nodig om dit op te lossen. Deze draait het beeld 180 graden, waarna het weer goed op de muur terechtkomt. Dan kies je een video, drukt op start en legt de smartphone op zijn plek. Je klapt het deurtje dicht, richt de box op een witte muur en kijken maar.

Matig licht

Tenminste, als je de ruimte waar je bent heel goed donker hebt gemaakt, de muur heel wit is en je de helderheid van je scherm op 100% hebt gezet. Pas dan zie je wat de bedoeling is. Door de projector dichter bij de muur te plaatsen, wordt het beeld al wat helderder (maar ook kleiner) en scherpstellen doe je met het uitschuifbare deel. Toch is het vooral de matige lichtsterkte die het kijken minder aangenaam maakt. Voor deze prijs mag je misschien niet zo veel verwachten - en Luckies vermeldt op hun website zelf dat de beamer als 'fun gift' is bedoeld - , maar wie over een beetje redelijke tablet beschikt, kijkt z'n films net zo lief daarop.

Meer info

website: www.luckies.co.uk

prijs: vanaf € 19,95

verkrijgbaar bij: o.m. Ditverzinjeniet.nl, Gadgethouse.nl en Fonq.nl

1 Reactie(s) op: Smartphone Projector 2.0 - Van kartonnen doos tot beamer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 15 februari 2016 08:57 darknessblade
  grappig bij DX.com zijn deze ook te koop voor minder dan 20 euro

  en ze staan er al 2-3 jaar op

  veel goedkoper dan de 25+ euro die de winkels rekenen
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.