Slurpprobleem iOS app Facebook opgelost

Door: De Telegraaf | 23 oktober 2015 14:15

iPhone

Facebook heeft wijzigingen aangebracht in zijn iOS app die er voor moeten zorgen dat de app niet langer de batterij van de iPhone leeg slurpt.

Sinds iOS 9 klagen gebruikers van de app dat hun batterij snel leeg loopt. Onderzoek wijst uit dat het probleem twee oorzaken heeft. Facebook biedt zijn excuses aan en zegt beide oorzaken te hebben opgelost.

Facebook vraagt veel van de processor

Het eerste probleem heeft te maken met hoe de app omgaat met de processor. Doordat de app verzoeken blijft herhalen wordt meer energie gebruikt dan nodig is. Facebook vergelijkt het probleem met een zeurend kind in de auto dat maar blijft vragen of 'we er al bijna zijn', terwijl hierdoor geen enkele vooruitgang wordt geboekt.

Achtergrondgeluid

Het tweede probleem heeft er mee te maken dat het geluid bij video's soms onhoorbaar op de achtergrond blijft afspelen wanneer gebruikers de app verlaten. Hierdoor blijft de app actief en verbruikt dus ongevraagd batterijleven. Facebook zegt een oplossing te hebben gevonden voor het probleem en audio op de achtergrond geheel verwijderd te hebben.

0 Reactie(s) op: Slurpprobleem iOS app Facebook opgelost

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.