Siri verhelpt de iMessage-bug

Door: jeroen-kuiper | 29 mei 2015 12:02

Nieuws

Apple heeft gereageerd op de iMessage-bug. Siri biedt de helpende hand als je het bericht krijgt toegestuurd dat ervoor zorgt dat je iPhone vastloopt.

De iMessage-bug zorgt ervoor dat een bericht met een bepaalde reeks karakters de berichten-app laat crashen en je iPhone zich opnieuw opstart. Je kunt in een eindeloze loop terecht komen waardoor je smartphone onbruikbaar wordt. Er worden inmiddels al de nodige oplossingen aangedragen, maar nu heeft Apple ook een tijdelijke oplossing bedacht. Het bedrijf schakelt de hulp in van Siri, maar belooft ook dat de bug wordt aangepakt in de volgende software-update.

Siri als reddende engel

In een supportbericht legt Apple in drie stappen uit hoe de bug kan worden omzeild. Siri is de reddende engel in de oplossing van Apple. De eerste stap is Siri te vragen om ongelezen berichten te lezen. Daarna vraag je Siri om op het bericht met de rare tekens te reageren. Als dat is gebeurd kun je de berichten-app weer openen en zal de app niet meer crashen. Daarna kun je het hele gesprek wissen door naar links te vegen. Als je de rest van het gesprek wilt behouden kun je het gesprek openen, drukken op het bericht en tikken op 'meer'. Je kunt dan alleen dat tekstbericht wissen.

Op onze Facebook-pagina staat een filmpje waarin we laten zien wat er gebeurd als je het bericht krijgt toegestuurd, maar laten we ook zien hoe je het kunt oplossen.

0 Reactie(s) op: Siri verhelpt de iMessage-bug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.