Sennheiser Momentum Wireless 2.0 - Hoge prijs voor hoge kwaliteit

Door: jelle-peterse | 04 december 2015 11:22

Review

Sennheiser's opvolgers in de veel te dure maar geprezen Momuntum-serie zijn een verbetering op elk gebied. De draadloze Momentum Wireless 2.0 is de duurste in de serie, maar is tevens een enorm goede hoofdtelefoon. De vraag is of de prijs hierdoor wordt verantwoord.

Sennheiser Momentum Wireless 2.0

Draadloos: Bluetooth 4.0

Stekkerbus: 3.5 mm, angled

Ondersteunde profielen: A2DP, AVRCP, HSP, HFP

Impedantie: 28 Ω (passief), 480 Ω (actief)

Frequentiereactie hoofdtelefoon: 16 - 22000 Hz

Totale harmonische vervorming: <0.5%

Contactdruk: Ongeveer 3.6 N

Frequentiereactie microfoon: Wideband 100 - 8.000Hz

Frequentiereactie microfoon: Narrowband 300 - 3.400Hz

Oppikpatroon: Dual omni-directional microphone

Gevoeligheid: -44dB V/Pa (1kHz)

Prijs: €449

Website:

sennheiser.com

8
Score
80
Score: 80
 • Pluspunten
 • Design
 • Batterij
 • Draadloos
 • Geluidskwaliteit
 • Active noise-cancellation
 • Minpunten
 • Prijs

Sennheiser heeft de afgelopen maanden de oude Momentumserie in de uitverkoop gedaan om plaats te maken voor de nieuwe Momentum 2.0-serie. Het zal geen verassing zijn: de nieuwe serie is niet goedkoop. Ons reviewmodel wordt verkocht voor 450 euro, wat zo'n 100 euro meer is dan het zou moeten zijn. Maar buiten dat, is de nieuwe Sennheiser Momentum Wireless een hele goede draadloze hoofdtelefoon. Lees ook: Is Teufel opgewassen tegen Beats en Sennheiser?

Bijna alleen maar pluspunten

Wat is er zo goed aan? Ten eerste is de hoofdtelefoon mooi ontworpen en gemaakt van - wat voelt als - luxe materialen. Ook is hij in te klappen zodat hij heel makkelijk mee te nemen is, zeker in de bijgeleverde hoes. Ook zijn de over-ear oorschelpen groter en zachter dan bij de vorige versie, waardoor hij makkelijk over je hele oor past en geen irritaties veroorzaakt.

De Momentum Wireless 2.0 is gemaakt van luxe materialen.

Ook heeft de Momentum Wireless 2.0 active noise cancellation, wat er op de redactie voor zorgde dat ik vaak mensen schijn te hebben genegeerd. Hier slaagt Sennheiser dus met vlag en wimpel. Je kunt de hoofdtelefoon uiteraard ook met een kabeltje aan je standaard 3,5mm-headphonejack aansluiten, waardoor het volume nog harder kan en de audio net wat beter klinkt. De fysieke knoppen op de hoofdtelefoon voor het regelen van het volume en het aan- en uitzetten bevinden zich op de rechter oorschelp en zijn makkelijk op gevoel te vinden.

De draadloze Bluetooth 4.0 verbinding is steady as a rock. Met m'n MacBook werkte de verbinding meestal tot een meter of tien en ik heb er nooit problemen mee gehad.

De Momentum Wireless 2.0 is ook met een kabel aan te sluiten.

Ondanks dat de noise cancellation altijd aan staat - er is geen mogelijkheid dit uit te zetten - is de accuduur erg goed. Met een volle batterij zou de hoofdtelefoon zo'n 22 uur mee moeten gaan. Ik gebruik de hoofdtelefoon nu al een week op de redactie zonder hem op te hebben geladen. Dit houdt in: een uur of vier per dag. De batterijduur is dus dik in orde, wat verwacht mag worden voor een product in deze prijsklasse.

De ingebouwde microfoons - zodat je de hoofdtelefoon ook kunt gebruiken om te bellen - werken tevens goed. Fijn is dat je je eigen stem kunt horen, zodat je niet ongemerkt te hard praat.

Ten opzichte van de concurrentie

Ik gebruikte tot nu toe een Beats Studio Wireless hoofdtelefoon (zo'n 350 euro) en de Sennheiser Momentum Wireless 2.0 is een directe concurrent. Ik vind de Sennheiser in veel gevallen zelfs iets beter presteren; zeker het comfort en de active noise cancellation zijn hier beter dan bij Beats. Echter kan de Beats wel meer volume produceren en heeft meer indrukwekkende bass. Daar tegenover leken de lage-, midden- en hoge tonen van de Sennheiser beter in balans.

De Momentum Wireless 2.0 balanceert hoge-, midden- en lage tonen erg goed.

Alles bij elkaar presteert de Sennheiser nét wat beter dan de concurrent van Beats, zoals het prijsverschil suggereert. Dit neemt helaas niet weg dat beide hoofdtelefoons overpriced zijn.

Conclusie

De Sennheiser Momentum Wireless 2.0 is een goed ontworpen draadloze hoofdtelefoon, die zowel draadloos als bekabeld indrukwekkend presteert. Het enige échte minpunt is de prijs. Als je vind dat de Beats Studio Wireless zo'n 100 euro te duur is, dan is deze Sennheiser dat zeker ook. Maar het is een fantastische keuze als je er het geld voor over hebt.

13 Reactie(s) op: Sennheiser Momentum Wireless 2.0 - Hoge prijs voor hoge kwaliteit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 december 2015 12:44 Anoniem
  Kwaliteit heb je eenmaal niet voor een prikkie, zuinige Hollander.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 5 december 2015 21:25 Anoniem
  dat laten ze je maar denken, dure Hollander! Alles is veelte duur geprijsd als je het materiaal nagaat en laat staan dat die dingen jaren degelijk meegaan zonder enig probleem. Ik betaal graag 400euro voor ene koptelefoon waar ik van weet dat ie zo duurzaam en kwalitatief is gemaakt dat ik de komende 10-15 jaar gene meer nodig heb maar niet die rommel die we allen kunnen krijgen. Ik heb hier zelf ook een Sennheiser, niet de dure maar gewoon een goede maar ik heb al een paar keer de adapter moeten vervangen omdat ie altijd stuk gaat aan de aanhechting van de kabel met de adpater omdat ie veel te stijf is en na constant gebruikt breekt het daar gewoon door en pats geen geluid meer. Heb nu er wel iets voor gevonden zodat het daar niet meer kan doorbuigen maar dit zegt mij genoeg over fabrikanten. alles gaat tegenwoordig veel te snel stuk of slijt teveel. Of het nu 100euro of 400euro kost maar ik wed dat ik met 4*100 euro voor vier koptelefoons een stukje langer meega dan ene van 400euro en kwa geluid voor films maken het allemaal niet uit en heb je die dure prullen nog eens niet nodig. Alleen mensen die zich laten verleiden door mieren te neuken en denken dat ze prachtig geluid hebben terwijl er veel meer en belangrijke factoren zijn dan de koptelefoon en by the way wil je zeer goed geluid dan heb je al van draadloos af te blijven want die dingen doen het altijd onder dan de bedrade varianten maar dat kennen ze hier niet. Denken dat het duur is dat het ook de top is maar dat is verre van zo.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 december 2015 17:36 MarkS90
  De naam bepaalt de prijs, niet de kwaliteit.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 december 2015 13:01 Anoniem
  Je hebt er ook de duurzaamheid bij, een hedendaags blijkbaar vergeten onderdeel
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 december 2015 15:05 Anoniem
  @Geplaatst door Gast | Zaterdag, 21:25, hoe naïef kan je zijn… apparaten die 10-15 jaar meegaan…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 december 2015 16:52 Anoniem
  Hé, mijn AKG doet het 38 jaar uitstekend, koste ook wel wat.

  Of hoe dom kan je zijn, met dergelijke opmerkingen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 7 december 2015 22:32 Anoniem
  Over dom gesproken…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 december 2015 11:35 Anoniem
  Zeg dat wel, u bent met glas geslaagd hiervoor.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 december 2015 16:52 Anoniem
  tja, ze hebben wasmachine die 15 jaar meegaan maar die brengen ze niet op de markt want dan verdienen ze er niets aan en wie is er hier dom? Wij die het laten gebeuren of zij die het gewoon doen? Doe eens eerst wat onderzoek vooraleer echte domme opmerkingen te maken. Een koptelefoon is al geen essentieel apparaat en ze kunnen die dingen zo verdomd goed maken dat je voor jaren gene nieuwe meer nodig heeft of denk je dat ze soms nog nieuwe klanken uitvinden? Is allemaal marketing en de meeste trappen er blijkbaar nog heerlijk met beide voetjes in en geven maar hun zuurverdiende centjes uit aan prullen die maar een paar jaar meegaan en dat is normaal?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 december 2015 18:42 Anoniem
  Op mijn wagen heb ik 10 jaar garantie, kost wel wat maar wat een geruststelling.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 8 december 2015 19:55 Anoniem
  "Ze" hebben een wasmachine die 15 jaar meegaat? "Nieuwe klanken uitvinden" …Sorry hoor, maar waar slaat dit op?! Wellicht moet u minder paranoia worden en zelf wat meer onderzoek doen, voordat u oliedomme dingen gaat roepen. Het is duidelijk dat u niet weet waar u het over heeft. Maar goed, ik zal er op ingaan… Een wasmachine die 15 jaar meegaat is echt geen uitzondering. Dus de 'ze' waar u naar verwijst is mij een raadsel. En wellicht moet u zich wat meer verdiepen in de technieken die in koptelefoons worden toegepast. Het zal u verbazen wat u dan allemaal leert. Dus inderdaad: domme en kortzichtige opmerking, typische borrelpraat…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 9 december 2015 13:16 Anoniem
  Denk je dat je nog terugkeert naar een merk dat je meerdere malen in de steek heeft gelaten met apparatuur die vroegtijdig de geest heeft.

  Ik zou dan mijn licht ergens anders opsteken, zo zijn ze met deze praktijken wel klanten kwijt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 december 2015 17:19 Anoniem
  och gast van 8 december… als het klopt wat u zegt dan gaan ze echt geen onderzoek doen naar die wanpraktijken. Heb er genoeg over gehoord en gelezen en u gelooft nog in sprookskes. De meeste dure koptelefoons zijn ook overkill want je oortjes kunnen het toch niet horen en wasmachine die langer meegaan dan 15jaar zijn eerder een uitzondering. Dus inderdaad van u kant: domme en kortzichtige opmerking, typische borrelpraat…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.