Schaatsen op natuurijs, waar kan ik dat?

Door: Redactie MacWorld | 06 februari 2018 15:29

How To

Het vriest, dus wil je vast weten waar je in Nederland kunt schaatsen op natuurijs en/of buitenschaatsbanen. Met deze apps en sites weet je precies waar je zijn moet!

Sinds 2008 houdt Erik Ekkel een Schaatskaart bij. Met hulp van enthousiaste schaatsers houdt hij precies bij waar er geschaatst kan worden en of het ijs betrouwbaar is. Op dit moment (dinsdag 6 februari, 11.39 uur) zien we de eerste groene punaise (groen = betrouwbaar) verschijnen: ijsbaan Torendreef in Bladel. Uiteraard zijn er ook een Android-app en een Apple-app.

Over apps gesproken: de KNSB, de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond, heeft er ook eentje, die heel toepasselijk Het IJs Op op heet. Daarin worden alle ijsbanen en ijstochten van Nederland verzameld. Je ziet welke banen open zijn (zowel natuurijs als kunstijs) en welke tochten er verreden worden. Zie hier de iOS-app en hier de Android-app.

Op Weerplaza zie je grafieken over de dikte van het ijs.

Websites

Schaatsen.nl heeft een handige zoekfunctie waarmee je kunt zoeken op plaats en postcode. Je ziet meteen welke natuurijsbanen er inmiddels open zijn (alleen al om de naam willen we IJsclub Hard Gaat-Ie uit De Lier hier zeker even noemen).

Ook Weerplaza heeft een aparte pagina over schaatsen op natuurijs. Daar zie je ook meteen een grafiek met de ijsgroei en de kans op vorst/ijsdagen.

En krijg je van al dat schaatsen dorst? Lees dan hier hoe je zopie maakt. Inderdaad, van de koek-en-zopie. Veel schaatsplezier!

0 Reactie(s) op: Schaatsen op natuurijs, waar kan ik dat?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.