Zo maak je vele GB's ruimte vrij op je iPhone

Door: chwhynny-overbeeke | 30 augustus 2016 10:38

How To

Hoeveel opslagruimte je iPhone ook heeft, de kans bestaat dat hij vol komt te staan, waardoor hij trager wordt of je bijvoorbeeld geen foto’s meer kunt maken. Wat kun je hieraan doen?

Als je iPhone te vol staat, kan het apparaat trager worden en kun je geen nieuwe data meer opslaan zoals bijvoorbeeld muziek, foto’s en video’s. Natuurlijk kun je foto’s, apps en muziekbestanden verwijderen om meer ruimte vrij te maken. Maar in dit artikel gaan we in op de iets minder voor de hand liggende en preventieve oplossingen. Lees ook: Snel al je foto's van je iPhone verwijderen.

In iOS is het mogelijk om berichten die ouder dan 30 dagen of ouder dan een jaar zijn automatisch te laten verwijderen

Appdata verwijderen

Bepaalde apps, zoals bijvoorbeeld sommige streaming apps en muziek- en videospelers, nemen zelf weinig ruimte in beslag, maar slaan tevens data op die veel ruimte inneemt en die je niet langer nodig hebt. Het gaat dan bijvoorbeeld om gedownloade content die is blijven staan. Verwijder de data die met de app geassocieerd is in de instellingen van de app.

Berichten leegmaken

Oude berichten die je toch nooit meer zal lezen kunnen net zo goed weggegooid worden. En je zou er best eens versteld van kunnen staan hoeveel ruimte die berichten in beslag nemen. In iOS is het mogelijk om berichten die ouder dan 30 dagen of ouder dan een jaar zijn automatisch te laten verwijderen. Ga hiervoor naar Instellingen > Berichten, druk op Bewaar berichten en maak een keuze.

Mijn fotostream uitschakelen

Mijn fotostream is hartstikke leuk om alle foto’s op je verschillende apparaten te bekijken, maar ze zijn niet in de volledige resolutie en nemen toch veel ruimte in beslag. Als je ruimte te kort komt, is dat snel op te lossen door de functie uit te schakelen. Ga hiervoor naar Instellingen > iCloud > Foto’s en zet de schakelaar bij Mijn fotostream op grijs.

Dit betekent wel dat de foto’s die op je iPhone staan niet meer in de fotostream op je andere apparaten getoond worden. Wel worden ze nog gesynchroniseerd, als je dat hebt ingesteld.

Fotostream beperken

Als je zelf toch Mijn fotostream wilt gebruiken, kun je er ook voor kiezen om niet langer fotostreams van anderen te ontvangen. Je kunt iCloud-fotodelen uitschakelen door naar Instellingen > iCloud > Foto’s te gaan en de schakelaar bij iCloud-fotodelen op grijs te zetten.

Geen HDR foto’s dubbel opslaan

Als je gebruik maakt van HDR-fotografie, sla dan alleen de HDR-versie op en niet ook de normale foto. Dit kan in de instellingen van je camera, helemaal onderaan.

iTunes Match gebruiken

Als je veel muziek op je apparaat hebt staan, kan het handig zijn om iTunes Match te gebruiken. Alle muziek die op je iPhone staat die ook op iTunes te beluisteren is, wordt dan vervangen door een streamversie, waardoor er ruimte vrij wordt gemaakt.

1 Reactie(s) op: Zo maak je vele GB's ruimte vrij op je iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 september 2016 09:17 smeen54
    Waarom staat er bij mijn iphon 5s geen berichten bij instellingen?
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.