Reizen vastleggen met Polarsteps

Door: Richard Veenstra | 22 augustus 2017 09:48

How To

Maak je een wereldreis of wil je een leuk verslag van je gewone vakantie bijhouden? Installeer dan de app Polarsteps. Je voegt foto's en verhalen toe aan jouw reisverslag en hebt naderhand meteen een mooi overzicht van de route die je hebt gereisd.

Aanmelden

Om Polarsteps te kunnen gebruiken, moet je je aanmelden bij de dienst via Facebook of je e-mailadres. Polarsteps geeft aan dat het maar weinig batterij verbruikt en je tikt op Okay, got it! Om naar de hoofdpagina te gaan.

Geef eventueel wat profielinformatie op en upload een profielfoto als je je reizen openbaar maakt. Wil je dat alleen genodigden jouw reisverslag kunnen inzien, zet dan de schuif achter Private account aan. Mensen kunnen je wel volgen, maar jij moet dit dan eerst goedkeuren.

Om het meeste uit Polarsteps te halen, is het handig om de app toegang tot je foto’s te geven en je actuele locatie. Op deze manier kun je tijdens een reis een foto uploaden, Polarsteps weet dan automatisch de locatie en wanneer je hier bent geweest. 

Geef Polarsteps toegang tot je locatie om het meeste uit de app te halen.

Je eerste reis

Voor je op reis gaat, tik je op Create a trip. Geef een naam op achter Trip name en bij Start date en End date geef je aan wanneer je op reis gaat. Zorg dat je Enable Travel Tracker aan hebt staan, zodat de app automatisch je locatie aan foto’s en reisverhalen kan hangen. Dit scheelt achteraf een hoop werk.

Bij Who can view your trip kun je aangeven dat alleen jij het mag inzien, alleen je volgers of iedereen. Tik op Done en je trip wordt aangemaakt. Tik vervolgens op je zojuist gecreëerde trip en je kunt aan de slag met het toevoegen van foto’s en verslagen.

Je eerste trip is aangemaakt.
Je ziet wanneer je trip begint en kunt nu stappen toevoegen.

Stap toevoegen

Onder de kaart zie je een grote rode knop. Tik hierop om iets aan je reis toe te voegen. Omdat Polarsteps weet waar je je bevindt, wordt dit meteen weergegeven. Geen onder Step name eventueel een naam aan, standaard wordt de naam van de stad weergegeven. Je kunt ook de aankomstdatum en –tijd wijzigen als je dat wilt.

Tik op het camera-icoontje en kies of je een foto van je fotorol wilt toevoegen of een nieuwe foto wilt maken. Je kunt overigens meerdere foto’s tegelijkertijd selecteren. Bij What have you been up to? Schrijf je een kort verslag van je dag of het moment. Tik op Done om je stap op te slaan. Je stap wordt nu op de kaart opgeslagen en als je een foto hebt toegevoegd zie je een miniatuurweergave hiervan.

Als je meerdere stappen aan je trip hebt toegevoegd en door je reis heen scrollt, zie je bovenin een mannetje meewandelen die aangeeft op welke dag van de reis welke stap heeft plaatsgevonden.

Voeg informatie toe aan je stap.
Je ziet een miniatuurweergave van je stap op de kaart.

Meer stappen toevoegen

Wil je later een stap toevoegen van een andere locatie dan waar je je nu bevindt, dan tik je op het plusje boven of onder een stap. Je ziet tussen elke stap dit plusje met de tekst Traveled for a bit. Nu kun je meteen een locatie opzoeken en eventueel je stap weer een andere naam, datum en tijd meegeven. Als je stap is toegevoegd, kun je op Show on map tikken om de foto en de stap op de kaart te zien.

Ben je klaar met je hele reis, dan kun je deze delen met vrienden. Hiervoor tik je onderin op Share this trip. Je kunt het meteen met Facebook, Instagram of Whatsapp delen, maar ook mailen naar mensen door op het email-icoontje te tikken. Je kunt alleen je reis delen als je je privacy-niveau op My Followers of Everyone hebt staan.

Wil je dat je zelf kunt bepalen of iemand je mag volgen, zorg dan dat je account op privé staat. Dit kun je wijzigen als je op het linker profiel-icoontje tikt, vervolgens op het tandwiel tikt en onder Account type de schuif achter Private account aan zet.

Je leest al je stappen nu als een digitaal dagboek.
Als je niet wilt dat de hele wereld met je kan meelezen, zorg er dan voor dat je een privé-account hebt.

0 Reactie(s) op: Reizen vastleggen met Polarsteps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.