'Problemen met scherm en trilfunctie Apple Watch'

Door: Jeroen Kuiper Jeroen Kuiper | 16 april 2015 12:14

Apple Watch

Er zijn technische problemen opgetreden tijdens de productie van de Apple Watch. Dat claimt althans Apple-analist Ming-Chi Kuo. De trilmotor en het beeldscherm van de smartwatch zouden de boosdoeners zijn.

De productie van de Apple Watch gaat minder snel dan gehoopt. Dat ligt volgens Kuo aan de trilmotor en de display van de smartwatch. De trilmotor, die zorgt voor de trillingen bij notificaties, moet ten opzichte van de iPhone-motor worden verkleind en moet daarnaast ook nauwkeuriger zijn dan die van de smartphone. Dat levert volgens de Apple-analist nog de nodige problemen op. De schermen van de Apple Watch, die worden gemaakt door LG Display, zijn ook nog niet zoals ze zouden moeten zijn. De kleurweergave en de levensduur van het scherm zijn nog niet optimaal. Lees ook: Apple Watch: De eerste reviews zijn binnen!

2,3 miljoen

Ondanks de productie-problemen verwacht Apple maandelijks twee tot drie miljoen Apple Watches te produceren. In juni moeten er zo'n 2,5 miljoen klaar zijn, en dat is maar goed ook want er zijn volgens Kuo wereldwijd 2,3 miljoen Apple Watches besteld. Net als onder de één miljoen Amerikaanse pre-orders is ook wereldwijd het sportmodel het populairst. Kuo schat dat ongeveer 85 procent van de Apple Watch-kopers de sportieve versie van de smartwatch bestelde.

Apple heeft op de website inmiddels de verkoopdatum van 24 april weggehaald. Het bedrijf geeft aan dat de smartwatch binnenkort beschikbaar is. Of dit met de productie-problemen te maken heeft is echter niet bekend.

0 Reactie(s) op: 'Problemen met scherm en trilfunctie Apple Watch'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.