Oude WhatsApp-berichten herstellen op je nieuwe iPhone

Door: chwhynny-overbeeke | 19 januari 2016 10:08

How To

Hier leggen we uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je je oude WhatsApp conversaties niet kwijtraakt wanneer je een nieuwe iPhone in gebruik neemt.

Als je een nieuwe iPhone koopt is de kans groot dat je oude WhatsApp berichten niet automatisch op je nieuwe apparaat komen te staan wanneer je de app installeert. Dat komt doordat WhatsApp deze data op je telefoon zelf opslaat in plaats van op haar webservers. WhatsApp berichten die je verwijderd hebt kunnen daarom ook niet hersteld worden. Lees ook: Zo doe je dat: Whatsappen op je iPad.

Als je oude telefoon ook een iPhone is kunnen je oude conversaties naar je nieuwe iPhone worden overgezet. Als je van een ander besturingssysteem bent overgestapt zul je je oude berichten niet kunnen herstellen.

De handigste manier om je WhatsApp berichten te back-uppen is iCloud. Zorg dat iCloud op je oude iPhone is ingeschakeld en open WhatsApp. Ga naar Instellingen > Chats > Reservekopie en druk op Maak nu reservekopie.

Tip: Om automatisch een reservekopie te laten maken kun je op Autom. Reservekopie drukken en een frequentie selecteren. Dat is handig om straks op je nieuwe telefoon in te stellen.

Er wordt nu een back-up van je conversaties en media naar iCloud gestuurd. Om deze iCloud back-up op je nieuwe iPhone te herstellen, hoef je alleen maar op je nieuwe telefoon WhatsApp opnieuw te installeren en je telefoonnummer te verifiëren.

WhatsApp berichten herstellen

Om je berichten te kunnen herstellen moet je wel hetzelfde telefoonnummer als dat van je oude apparaat blijven gebruiken. Bovendien kun je geen reservekopie van een ander WhatsApp account herstellen.

Vervolgens zal er tijdens de installatie gevraagd worden of je je chatgeschiedenis wilt herstellen. Volg de instructies op het scherm, en je berichten zullen weer in WhatsApp verschijnen.

3 Reactie(s) op: Oude WhatsApp-berichten herstellen op je nieuwe iPhone

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 januari 2016 15:54 Kasander
  Las ik nou ergens dat WA je nummer gaat doorgeven aan bedrijven zodat die reclame kunnen door sturen? Dat zou gebeuren omdat het jaarlijkse betaalmodel niet is gelukt.

  Kan iemand dat ontkrachten of bevestigen?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 januari 2016 16:11 Jorispeterse
  Nee. Ik heb gelezen dat ze het plan hebben om bedrijven contact op te laten nemen met klanten. Als ze direct het nummer zouden verkopen zouden bedrijven niet aan een infuus van Whatsapp (Facebook) gelegd kunnen worden.

  Maar het hoe en wat is nog helemaal niet bekend. Het is nog onduidelijk of het überhaupt uitgewerkt gaat worden. Het gaat om plannen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 24 januari 2016 12:17 Anoniem
  Ik wacht met smart op deze optie voor Windows Phone in Onedrive. Zou echt een uitkomst zijn voor toestellen zonder sd card.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.