Opvolger iPhone SE op komst

Door: Lub Snoek | 09 augustus 2017 14:00

Nieuws

De nieuwe Wistron-fabriek in India zal de opvolger van de iPhone SE gaan produceren. Vanaf begin 2018 zal het toestel in India op de markt verschijnen, later waarschijnlijk ook op andere markten.

Volgens bronnen in India wil Apple met de iPhone SE zijn marktaandeel in India binnen nu en vijf jaar verdubbelen door de verkoop van de iPhone 6 en iPhone SE. Door de prijs van nieuwere iPhones zijn vooral oudere en goedkopere modellen in India populair.

Verkooppunten

Doordat winkels in India minstens 30% van hun producten uit India moeten inkopen, waren er tot voor kort nog maar weinig verkooppunten te vinden in India. Op het moment dat Apple de fabriek van het Taiwanese Wistron de opdracht gaf om iPhones in India te produceren, kon Apple meer verkooppunten in het land genereren.

Volgens de bronnen heeft Apple afgelopen mei aan Wistron de opdracht gegeven om de opvolger van de iPhone SE te produceren. De fabriek is momenteel in gesprek met overheidsinstanties, aangezien Wistron een extra stuk land nodig heeft voor de uitbreiding van zijn productie.

Tim Cook

Het plan voor de uitbreiding van Wistron werd door de bronnen naar buiten gebracht, nadat Tim Cook tijdens een investeerdersconferentie aangaf dat het bedrijf meer geld en energie wil steken in de Indiase markt. Cook gaf aan dat 'India het nieuwe China wordt'.

Apple heeft het de laatste jaren moeilijk in de Chinese markt, door de opkomst van goedkope toestellen van Chinese merken zoals Oppo, Honor en Xiaomi.

Scherm

Volgens Tekx24, een Indische tech-website, krijgt de nieuwe iPhone SE een soortgelijk ontwerp als zijn voorganger. De smartphone wordt waarschijnlijk uitgerust met de A10-chip, een batterij van 1700mAh en een scherm van 4 of 4,2-inch. Het is dus mogelijk dat de nieuwe iPhone SE een iets groter scherm krijgt. Gebruikers kunnen bij aanschaf kiezen tussen 32GB of 128GB aan opslag.

De nieuwe iPhone SE zal in het eerste kwartaal van 2018 op de Indiase markt verschijnen. Waarschijnlijk zal de nieuwe smartphone van Apple later ook in andere markten verkrijgbaar zijn.

0 Reactie(s) op: Opvolger iPhone SE op komst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.