Pas op voor bug in iOS-app Mail

Door: jeroen-kuiper | 10 juni 2015 15:42

Nieuws

Door een bug in de iOS-app Mail kunnen phishers je Apple-wachtwoord achterhalen. In een pop-up geef je heel makkelijk je wachtwoord weg.

Eerder had de iMessage al last van een bug waardoor de iPhone vastliep, en nu is dus ook de Mail-app niet meer betrouwbaar. Deze bug is echter een stuk gevaarlijker omdat je zo je Apple-wachtwoord aan vreemden doorgeeft. Tijdens het lezen van je e-mail verschijnt er een pop-up op je Apple-device die je vraagt om opnieuw met iCloud, of iets anders, in te loggen. De pop-up heeft verder niets met de e-mail te maken die je aan het lezen bent en het lijkt gewoon van je device te komen. Als je echter je wachtwoord invult wordt die verstuurd naar degene die aan het 'phishen' is. In het filmpje onderaan dit bericht is te zien hoe het in zijn werk gaat.

Nog geen reactie van Apple

De bug werd al in iOS 8.1.1 ontdekt door beveiligingsonderzoeker Jan Soucek, maar omdat de bug nog steeds niet is verholpen heeft Soucek onderstaand filmpje online gezet om Apple-gebruikers te waarschuwen. Het nadeel is dat mensen die de bug willen misbruiken er nu ook van afweten, en het is ook niet duidelijk of en wanneer Apple iets aan de bug gaat doen. We raden je aan extra goed op te letten als je je e-mail leest in de Mail-app op je iPhone of iPad.

[youtube]9wiMG-oqKf0[/youtube]

0 Reactie(s) op: Pas op voor bug in iOS-app Mail

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.