In het eerste deel kon je lezen hoe de navigatie-functies van Here WeGo werken. In het tweede deel kijken we naar de kaart-opties van de app en lees je hoe je verzamelingen creëert.

In de buurt

Tik op de drie streepjes bovenin en kies voor Kaart. Je actuele locatie wordt met een groen rondje aangegeven. Tik op In de buurt om een interessante plek in je omgeving op te zoeken. Elk icoontje staat voor een ander soort plek in de buurt. Zo kun je op het rode icoontje met de G drukken om tours van de dienst GetYourGuide in te zien en tik je op de V om tours van Viator te bekijken.

Er zijn nog meer handige icoontjes te vinden, veeg naar links om deze te zien. Erg handig is bijvoorbeeld de optie om hotels van Booking.com op je kaart weer te geven. Tik erop en je ziet allemaal blauwe bolletjes om je heen verschijnen.

Tik op een bolletje en veeg omhoog om meteen te checken of een kamer nog beschikbaar is voor vanavond of een andere dag. Je kunt meteen allerlei foto´s van het hotel zien en eventueel een hotel meteen reserveren.

Een tafel reserveren in een restaurant doe je met het icoontje van Bookatable en kijken waar een autoverhuurbedrijf zit, doe je door op Autoverhuur te tikken.

Je ziet waar hotels zich op de kaart bevinden.

© PXimport

Boek meteen een hotel vanuit de app.

© PXimport

Lagen weergeven

Standaard zie je de normale kaart weergegeven worden. Maar als je op het icoontje rechts tikt, kun je kiezen welke lagen je wilt zien. Kies je voor Vervoer, dan worden alle stations en metrolijnen op de kaart weergegeven, handig voor als je te voet in een stad onderweg bent.

Tik op een station om het exacte adres te zien en veeg omhoog om te kijken wat de vertrektijden van de eerstvolgende bus of trein is. Je kunt de vertrektijden vernieuwen door op het icoontje rechts van Vertrektijden te tikken.

Ben je met de auto onderweg, dan heb je meer aan de actuele verkeerssituatie en kun je beter voor Verkeer kiezen. Denk er wel aan dat je hiervoor een internetverbinding nodig hebt, de data wordt in realtime opgehaald.

Zodra je uitzoomt, zal de app alleen focussen op de grote routes. Zoom je in, dan zie je ook verkeer op nationale wegen, B-wegen en belangrijke verkeersaders in de stad. 

Welke weergave is het handigste voor jou?

© PXimport

Offline gebruiken

Download een offline kaart van een bepaalde regio.

© PXimport

Je kunt de app ook offline gebruiken. Hiervoor tik je op de drie streepjes en zet je de schuif achter App offline gebruiken. De app waarschuwt je dat je kaarten moet downloaden. Tik op Kaarten downloaden en de app geeft je een paar suggesties.

In tegenstelling tot Google Maps, waar je zelf een vierkant over de kaart moet trekken, kun je in Here WeGo kaarten voor bepaalde regio's downloaden. Doe dit wel als je een wifi-verbinding hebt, een kaart kan zo een paar honderd megabyte in beslag nemen.

Tik op Meer downloaden en download bijvoorbeeld de complete kaart van Nederland (zo'n 420 megabytes groot). Het grote voordeel is dat je nu alles in Nederland offline kunt checken, zelfs het navigeren is offline mogelijk.

Af en toe moeten je kaarten wel even worden bijgewerkt, maar dit geeft de app zelf aan doordat er een rood bolletje voor Kaarten downloaden staat. Realtime verkeersinformatie kun je uiteraard niet ontvangen als je de app offline gebruikt. 

Here-account

De derde optie die je terugvindt in het hoofdmenu is Verzamelingen. Dit zijn opgeslagen plaatsen en locaties die je kunt delen met vrienden. Hiervoor moet je je wel even bij Here aanmelden door Maak een HERE-account te tikken. Aanmelden kan via Facebook of via je emailadres.

Als je een interessante plek op de kaart hebt gevonden, dan tik je op het sterretje bovenin om het aan je verzameling toe te voegen. Geef eventueel een nieuwe naam op en tik op één van de drie verzamelingen All-time favs, To-do-list of Your neighborhood.

Je kunt ook zelf een nieuwe verzameling aanmaken door op het plusje te tikken. Dit is handig als je binnenkort op reis gaat en alvast een lijst wilt aanleggen met plekken die je wilt bezoeken. Zodra je uitzoomt op de kaart zie je onderin of er verzamelde plaatsen in het gebied zijn opgeslagen.

Voor het creëren van Verzamelingen moet je een account aanmaken.

© PXimport

Verzamelingen zijn handig ter voorbereiding van een stedentrip of vakantie.

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten