'Ontgrendelen met selfie mogelijk op Apple-devices'

Door: jeroen-kuiper | 08 juli 2015 09:53

iPhone

Je iPhone ontgrendelen met een selfie? De functie gaat wellicht toegevoegd worden nadat Apple een patent toegewezen heeft gekregen en al langer bezig lijkt te zijn met gezichtsherkenning.

Het patent heeft de titel 'Low threshold face recognition' en dat staat voor laagdrempelige gezichtsherkenning. Hierdoor zou de camera van de Apple-devices gezichten beter moeten kunnen herkennen bij weinig licht of andere dingen die het herkenen van een gezicht moeilijk maken. De techniek zou op de iPad, iPhone en Mac gebruikt kunnen worden. Als een camera wordt toegevoegd op de Apple Watch, wat volgens geruchten gaat gebeuren, kan de functie ook gebruikt worden op de smartwatch.

Apple al langer bezig met gezichtsherkenning

Apple heeft de afgelopen jaren al geïnvesteerd in gezichtsherkenning. In 2010 nam het bedrijf uit Cupertino bijvoorbeeld het Zweedse bedrijf Polar Rose al over dat gespecialiseerd is in gezichtsherkenning. Daarnaast heeft Apple al de nodige patenten voor de functie gekregen voor apps als Photo Booth, Foto's en de software voor de camera's op de iOS-devices. Het patent zou gebruikt kunnen worden om die functies te verbeteren, maar zou er ook toe kunnen leiden dat Touch ID wordt vervangen door gezichtsherkenning of dat de functies gecombineerd gaan worden.

Hoewel Apple wel vaker patenten aanvraagt, en er daarna niet altijd wat mee doet, lijkt het erop dat het bedrijf wel druk bezig is met gezichtsherkenning op de Apple-devices.

1 Reactie(s) op: 'Ontgrendelen met selfie mogelijk op Apple-devices'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 8 juli 2015 17:35 darknessblade
  serieus een patent op gezichtsherkenning?

  dit zal bijna niet worden geaccepteerd.
  aangezien er vele gezichtsherkennings software zijn die allemaal de diezelfde punent van het gezicht herkennen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.