Ontdekken welke apps veel data verbruiken met iOS 12

Door: Martin Gijzemijter Gijzemijter | 24 september 2018 07:37

schermtijd
How To

De tijd dat je een appje installeren en er verder niets met je databundel gebeurde ligt ver achter ons. Apps verbruiken tegenwoordig massaal data, en voor wie geen onbeperkte databundel heeft, kan dat behoorlijk vervelend zijn. Gelukkig kan iOS 12 je helpen ontdekken welke apps veel data verbruiken.

Vóór de komst van iOS 12 was het ook wel mogelijk om op te sporen welke apps ervoor zorgden dat je databundel er in no-time doorheen ging, maar Apple heeft deze functie met versie 12 nu zelf toegevoegd aan iOS.

Waarom monitoren?

Dat een app als Safari veel data verbruikt, dat hoeven wij je uiteraard niet te vertellen, maar opmerkelijk is dat het vaak juist de apps zijn waarvan je het niet verwacht die je hele databundel leegslurpen. Binnen onze landsgrenzen is dat irritant, maar reis je buiten Europa, dan kan het uitdraaien op een financiële ramp, omdat je denkt geen data te gebruiken (en dus roaming aanzet) en vervolgens thuis een rekening van honderden (soms zelfs duizenden) euro’s aantreft omdat een app waarvan je het niet verwachtte zonder beperking data is blijven slurpen.

Ontdekken welke apps veel data verbruiken

Om te bekijken welke apps veel data verbruiken, navigeer je op je iPhone naar Instellingen / Mobiel netwerk. Het duurt even een seconde of twee, maar daarna verschijnt onderin onder het kopje Mobiele data een lange lijst met alle apps die je geïnstalleerd hebt, en een specificatie van de hoeveelheid data die zij gebruiken. Het handige is dat je niet alleen kunt zien wélke app de boosdoener is (of zijn), maar dat je naast die apps direct een schuifregelaar vindt, waarmee je kunt voorkomen dat deze app nog data mag gebruiken wanneer je niet verbonden bent met WiFi. Op die manier kun je uitstekend reguleren welke apps data mogen gebruiken en welke niet, zonder dat je de hele app direct moet verwijderen.

apps veel data

0 Reactie(s) op: Ontdekken welke apps veel data verbruiken met iOS 12

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.